Задължително трябва да знаете тези 11 психологически трика

манипулация

Психологията е наука с определени закони, които не можем да пренебрегваме. Съвременните маркетингови специалисти, предприемачите и дори мошениците осъзнават това, пише „Мениджър Нюз“, позовавайки се на BrightSide.

Именно поради тази причина в следващите редове ще ви запознаем с няколко психологически трика, които можете да прилагате в ежедневието си, за да улесните своя живот и да постигнете целите си.

Как да разпознаете тайния обожател

Струвало ли ви се е, че определен човек ви наблюдава от известно време? Но не сте особено сигурни. В такъв случай – приложете този тест. Следващият път, когато някой ви хвърля тайни погледи, се прозейте. Дълго и с удоволствие. След това погледнете въпросния човек. Както всички знаем, прозевките са заразни. Ако и той се прозее, значи можете да сте сигурни, че ви е наблюдавал.

Как да преминете през тълпа

Ако ви се налага да минете през множество хора, пробвайте следното. Изправете се хубаво и се съсредоточете върху целта си с поглед. След това тръгнете. Ще се изненадате колко лесно ще ви пропуснат. Този трик няма да работи, ако носите слънчеви очила или си гледате в телефона.

Как да накарате някого да ви направи услуга

Много е просто – ако искате отстъпка, поискайте стоката безплатно. Работата е там, че хората не се чувстват особено добре, след като са ви отказали първият път. Затова те ще бъдат доста по-благоразположени впоследствие.

Говорете му в конкретно ухо

Още един трик, който ще накара човека отсреща да ви направи услуга. Оказва се, че е особено важно в кое ухо говорите. Думите, чути от дясното, засягат нашето логично мислене, докато лявото е отговорно за нашите чувства. Съответно винаги, когато искате да говорите с някого по работа, бъдете от дясната му страна. Комплиментите и романтични изповеди обаче трябва да бъдат чути от лявото ухо.

Зрителен контакт

Всеки път, когато някой ви гледа в очите, изглежда така, че той ви слуша съсредоточено. Съответно, ако харесвате отсрещния човек и искате да имате съвместно бъдеще, опитайте се да забележите цвета на очите му. Хората ще ви харесат повече, ако установите зрителен контакт с тях.

Вълнението от първата среща

Когато сте на първа среща, опитайте се да е на някакво вълнуващо място. Човекът ще ви асоциира с онова вълнуващо чувство, което е изпитал там.

Казвайте името на човека срещу вас

Един човек може да започне да ви харесва много повече, ако се обръщате към него по име. При това често. Чуването на собственото ни име е музика за ушите. Защо тогава не прилагате този трик на човека, по когото си падате?

Как да запомним дадена информация

Когато учите нови неща, споделете ги с друг човек. Преразказването на всичко в подробности ще ви помогне да запомните нещата много по-лесно и по-добре.

Ефектът „Снакмен“

Този трик придоби популярност благодарение на видео в интернет, в което двама души се карат във влак. Един от пътниците ги спира, просто като минава през тях. Звучи невъзможно, но има уловка. Младият човек, чийто прякор е Снакмен, е… ядял. Храната има успокояващ ефект върху хората. Без дори да го осъзнаваме, когато гледаме как другите се хранят, ние подсъзнателно ставаме по-малко агресивни.

инфо: manager.bg

Вижте още:

Онлайн срещите са променили структурата на обществото

Пет неща, които винаги трябва да пазите в тайна

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

 Три правила за ефективни похвали и въздействащи комплименти

Повишете самоувереността си за 20 минути

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.