Пет неща, които винаги трябва да пазите в тайна

тайна

В епохата на социалните мрежи, животът ни все повече се превръща в отворена книга – не само за приятели, близки и роднини, но дори и за непознати.

Но има неща, които винаги трябва да държите в тайна, за да не си навредите сами. За да се пазите от неприятни последствия, следвайте този мъдър съвет и никога не разказвайте за:

1. Вашите цели и планове за бъдещето

Не го правете, поне докато не започнете да ги изпълнявате и да получавате резултати. Така, на първо място, ще се защитите от завист и злоба, от кражба на вашите идеи.

Освен това, нашите намерения и планове не са лишени от слаби звена, които в първия момент може и да не забележим. По-прозорливи или опитни от вас обаче могат да ги видят и разкритикуват, или пък усвоят чрез «подобрения», което ще разколебае вашето самочувствие и ентусиазъм.

Не е за пренебрегване и един аргумент от поведенческата психология: когато разказвате на другите своите цели и планове, се зареждате с измамна самоувереност, че почти сте успели. Често, това лишава от мотивация, усърдие и постоянство.

2. Вашите благородни постъпки

Какъв е смисъла да се прави добро, ако единствената причина е очакването да получите аплодисменти от другите. Истинското благородство не търси признание, хората ценят действието, а не думите и не го забравят. Освен това, какво казвате на останалите, когато биете барабана за добрина, която сте сторили? Че сте по-велики от тях?!

3. Детайли от начина ви на живот

Каквото и да сте закусвали/обядвали/вечеряли, сте го направили за себе си, не за другите. Дори и да сте взели твърдо решение да спрете алкохола напълно, или пък да минете само на биохрани, отново помнете, че го правите единствено и само за себе си. Откажете се от суетата да споделяте такива подробности на всеослушание. Зрелостта означава осъзнаването на отговорността да правиш лични избори и да ги вграждаш в живота си, без да ги натрапваш на останалите.

4. Семейни проблеми

Започнете да уважате понятието «лично пространство» и започнете от себе си – всичко, което се случва в семейството ви и в личния ви живот трябва да си остава тайна. Всяко семейство си има своите малки «горещи точки» и трудни моменти. Те не засягат само вас, а всички участници в тях.

Ситуация, за която разказвате от своята гледна точка, може да обиди или да предизвика неудобство сред някои от семейството ви.

Семейните спорове са солта и пипера на съвместния живот, често са резултат от «изпускане на парата» и затова бързо преминават. Но, колкото повече се жалвате и споделяте с външни хора вашите семейни проблеми, толкова по-повече губите обичта и уважението на най-близките си хора.

5. Тайните на другите

Когато някой ви сподели своя тайна, заключете я със 7 ключа. Рискувате завинаги да изгубите доверието и приятелството му, ако започнете да разнасяте тази тайна. Рискувате и нещо повече – своята репутация.

инфо: manager.bg

Вижте още:

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

 

 

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец с огромен жълт и добронамерено пулсиращ ГМО порец 2 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.