Залцбургският паралелепипед доказва съществуването на извънземни?

Според мнозина учени откритият през далечната 1885 година мистериозен обект, прочул се по света с името Залцбургския паралелепипед, е ясното доказателство за съществуването на извънземен живот.

Артефактът е случайно намерен в мината Волфзеге до австрийския град Шендорф и спада към онази група предмети, изкопавани от земните недра, чието съществуване е абсолютна мистерия за науката. Точно по тази причина те се наричат неидентифицирани изкопаеми обекти – НИО.

Залцбургският паралелепипед е метален предмет, който има формата, както е ясно и от името му, на паралелепипед. Размерите му са 67 – 62 – 47 милиметра, а теглото му е 785 грама. При откриването му от огняр, работещ във фабрика за обработка на полезни изкопаеми, той е бил скрит в обвивка от калцирани въглища, което предполагало, че възрастта му е милиони години.

Работникът подарил находката на музея на Каролина Августа в Залцбург.

Отначало странният предмет не направил впечатление на никого, но през 1896 година, повече от десетилетие след откриването му, минният инженер Фридрих Гулт случайно попаднал в Залцбург и бил силно впечатлен от мистериозния предмет.

Той изнесъл доклад, посветен на паралелепипеда, на заседанието на Обществото по естествена история на Рейнска област и Вестфалия, като твърдял, че предметът е отломка от метеорит. Теорията на младия инженер обаче не можела да обясни защо нямал характерните следи от топене, каквито получават всички метеорити, преминавайки през атмосферата.

Отделно от това артефактът има изключително правилни черти – ясен знак, че е преминал през изкуствена обработка. Това предизвикало доста спорове в научните среди, но учените така и не могли да определят откъде се е появил.

Анализ показал, че възрастта му може да се отнесе към терциера или преди 2.5-65 милиона години. Точно поради тази причина в края на 20-те години на ХХ век американският писател Ч. Форт предположил, че Залцбургският паралелепипед е дело на извънземните. Първоначално теорията му предизвикала присмех, но в последствие все повече хора започнали да се замислят над казаното от него.

През 60-те години на ХХ век Залцбургският метеорит бил изследван с метода електроннолъчев микроанализ. Оказало се, че предметът не е метеорит, но това е всичко, което успели да изяснят учените.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.