Защо някои хора са като „магнит“ за лоши връзки?

скандал

Сигурно всеки от нас има свой познат, който привлича само лоши връзки отново и отново или е изпитвал всичко това на свой гръб. Това са хора, които се обвързват с партньори, които им изневеряват и ги мамят по най-различни поводи. Привличат само морално деградирали, глупави или „недостъпни“ мъже или жени. В очите на другите такива хора изглеждат като „магнити“ за лоши връзки. Истината е, че тези хора привличат неправилните хора отново и отново заради Закона за Привличането. Нещата, върху които се съсредоточаваме и които вярваме се превръщат в реалност. Нашата действителност е точно отражение на вярванията ни за света и мястото ни в него.

Затова, ако вярваме, че всички мъже или жени изневеряват, ще привличаме само такива хора в живота си. Ако се фокусираме върху недостатъците на настоящата ни приятелка или приятел, ще привлечем подобен човек в бъдеще. Ако пък вярваме, че половинката ни ще ни изостави, това ще ни се случва отново и отново.

Имали ли сте подобни преживявания? Привличали ли сте в живота си прелюбодейци, неудачници или глупаци? Привличате ли хора, които се отнасят лошо с вас или са недостижими?

Ако отговора на някой от тези въпроси е ДА, значи имате сериозен проблем. Добрата новина е, че можете да прекъснете този процес, когато пожелаете. Всичко, което трябва да направите е едно разследване, което да даде отговор на въпроса, коя е причината да привличате неща, които не желаете. Представяме ви едно бързо упражнение, което ще ви помогне да разберете, защо привличате един и същи тип негативни хора.

Вземете молив и лист хартия и в горната част на листа напишете: „Защо привличам……………..(прелюбодейци, неудачници, глупаци и т.н.)?

След това отделете няколко минути в мисли за това защо привличате определен тип хора. Това може да бъде свързано с конкретни хора, преживявания от минали връзки, обстоятелства или събития от живота ви. Опитайте се да се сетите за всеки един фактор, който е допринесъл за това да привлечете неподходящия човек в живота си. Напишете всички причини, за които се сетите в списъка. Не прибързвайте, отделете си необходимото време, защото колкото по-пълен е списъка, толкова по-добре ще се справите с това упражнение.

Когато сте готови огледайте добре всички причини, които сте записали. Това са вашите ограничени вярвания, които излъчвате към Вселената. Това са вярвания, които носите със себе си и се фокусирате върху тях. Те обаче привличат нещата, които не искате, но за радост могат да бъдат премахнати.

Представяме ви няколко примера за ограничени вярвания свързани с любовта и връзките, които ни пречат да намерим подходящия човек:

 • Не мога да се доверя на хората.
 • Аз не съм мил.
 • Родителите ми не са се отнасяли добре с мен, когато съм бил дете.
 • Привличам мъже подобни на баща ми/жени подобни на майка ми.
 • Мъжете винаги изневеряват.
 • Приятелите ми винаги ме запознават с неудачници.
 • Няма останали добри мъже/жени в този град.
 • Жените в днешно време са мързеливи и очакват мъжете да вършат всичко.
 • Привличат ме само лошо момчета.
 • Имам секси тяло, което привлича хора, които искат само едно нещо.
 • Страхувам се от обвързване, затова винаги си избирам недостъпни мъже/жени.
 • Момичетата по които си падам харесват само заможни мъже със стабилна работа.
 • Моите приятели и роднини ми дават само лоши съвети.

След като определите своите ограничаващи вярвания, можете да започнете да премахвате своя фокус и внимание от тях. Превърнете в мисия това да спрете да говорите за тези ограничаващи вярвания и престанете да търсите доказателства за тях в живота си.

Спрете да клюкарствате с приятели за това колко много сте били измамени от човека до вас. Спрете да казвате, че всички жени се интересуват само от пари. Изолирайте проблемите и ще премахнете тяхната негативна инерция.

Започнете да говорите за нещата, които ви харесват. За истинската любов, за качествените взаимоотношения с интимния партньор. Открийте нещата от любовния ви живот, които се развиват добре и им обърнете повече внимание. Насочете фокуса си далеч от нежеланите неща и го поставете върху нещата, които искате.

С други думи направете още един списък с нещата, които се развиват добре за вас.

Дори в най-лошите хора с които сте били има нещо добро и положително. Насочете вниманието си към добрите неща и следващия човек в живота ви ще има повече положителни качества.

Прекратяването на зависимостта от ограничаващите вярвания ще ви помогне да спрете да привличате лоши връзки в живота си. Това е важна част от процеса на трансформация, който трябва да донесе по-качествени хора. Внимателно подбирайте думите, които изричате и нещата, върху които се фокусирате. Чрез идентифицирането и премахването на ограничаващите вярвания вие ще можете да промените любовния си живот към по-добро.

инфо: media.newage.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.