Земетресение удари в Италия

земетресение

Силен трус удари централните части на Италия тази нощ.

Земетресение със сила 4,2 по скалата на Рихтер разлюля на 3 километра от град Аматриче в 1.30 часа на 4 декември, съобщават от Института по геофизика и вулканология в Италия, цитиран от Нова телевизия.

По техни данни земните движения са били на дълбочина от около 7 километра. Този трусът е бил усетен и в Абруцо, Умбрия и Рим.

Трусът е бил в района на вече опустошеното от земетресение с магнитуд от 6 преди година Аматриче.

Къщите са се разклатили, а мебелите в стаите са се размърдали, пишат в социалните мрежи жители в 10-километровата зона около епицентъра.

Земетресението е било усетено в почти цяла Италия. На този етап не се съобшава за жертви, но трусът е предизвикал паника сред местните хора.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Най-силните земетресения

Стотици българи имат болки в тялото преди големи земетресения

В България е имало земетресения от 8-а и 9-а степен

Кампи Флегрей: Под Неапол се натрупва вряща магма

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.