Златният мост – новото бижу на Виетнам

виетнам

В последните години Виетнам преживява туристически бум, а от юни насам пътешествениците имат още една причина да прибавят страната към списъка си с дестинации – невероятен нов мост до град Дананг.

Познато като „Златният мост“, съоръжението се намира над хълмовете Ба Ха и на 1400 м над морското равнище. Гледката, която се открива от него, е наистина изумителна, но най-впечатляващи са двете огромни ръце, които сякаш придържат конструкцията.

Архитектурата е на компанията TA Landscape Architecture, а реализирането на проекта е отнело около година. „Макар да изглежда, че ръцете са от камък, те всъщност са направени от стомата, фибростъкло и други материали“, споделят от фирмата пред BoredPanda.

Районът, в който се намира моста, привлича около 1,5 млн. туристи годишно, но спокойно можем да предположим, че след откриването на новата забележителност те ще се увеличат.

инфо: expert.bg

Вижте още:

7 призрачни места, които приличат на сцени от научна фантастика

Как са изглеждали магазините от миналото в различните части на света (СНИМКИ)

Едно от най-невероятните места на Земята – ледените пещери Менденхол

Неземната красота на платото Енеди (СНИМКИ)

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.