Знамение предсказва появата на всеки нов Бог

религия

С различни знамения се е съпровождала появата на бял свят на светни, пророци и основатели на световни религии. Много от тях са свързани с раждането на Иисус Христос. Всички знаят историите за явяването на ангел в съня на Йосиф, който му съобщава, че детето, което носи жена му, е Син Божий, Спасител на човечеството. В нощта, когато се ражда Иисус, на пастирите, които пасат стадата си в околностите на Витлеем, също се явява ангел, който им оповестява радостното събитие и им казва да търсят младенеца в яслите. А в момента на раждането на Иисус на небето изгрява Витлеемската звезда, която посочва на влъхвите пътя към мястото, където се намира люлката с новороденото. Църквата смята, че това нз е обикновена звезда, а чудесно явление, божествена сила в образа на звезда. Тя свети ярко и денем и се движи заедно с влъхвите. А след като изпълнява предназначението си, изчезва от небето.

Видения и пророчества предшестват раждането и на Дидхартха Гаутама – Буда. Легендата гласи, че бъдещата му майка сънува как й се явява бял слон и влиза през десния й хълбок. Детето се ражда по също такъв чуден начин, както е и заченато: просто излиза от десния хълбок на майка си. Твърди се, че едва родено, то вече говори и ходи и там, където стъпва кракът му,„разцъфват лотосови цветове.

С ярки знамения е съпроводена и смъртта на Буда: настъпва страшно земетресение и започва буря, духовете на небесата си късат косите и горчиво плачат, а дърветата обсипват тялото на Буда с листенцата на своите цветове.

С не по-малки чудеса и знамения се съпровожда и раждането на пророка Мохамед. Както и майката на Буда, майката на Мохамед не изпитва болки при раждането. Щом детето се появява на бял свят, околността е озарена от небесен огън и реките излизат от бреговете си…

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Вавилонската кула – вратата на Бога

Седемте бога на щастието

Богове на смъртта, унищожението, тъмнината и подземния свят в различните култури

8 сирени, морски нимфи и богини от различни легенди и култури

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.