Извънземни може да има или не, но технологични артефакти извън нашето разбиране, съществуват

Бивш пилот на американския флот заявява, че пилоти са виждали НЛО почти ежедневно. Експертът по НЛО казва, че макар да няма конкретни доказателства, които да показват дали извънземните могат или не могат да се намират тук, съществуват технологични артефакти, които са „далеч извън нашето разбиране“.

През май бивш пилот на американския флот каза за предаването „60 минути“ на CBS, че пилотите, трениращи край бреговете на САЩ, са виждали НЛО – известни също като Неидентифицирани въздушни феномени (UAP) – почти всеки ден.

През 2019 г. Министерството на отбраната стартира специална работна група за разследване на видеоклипове на UAP. Доклад за наблюденията не открива доказателства, че UAP принадлежат на извънземни, но се казва, че за тях е известно толкова малко, че извънземният им характер не може да бъде изключен.

Професорът от Университета в Южна Калифорния Мадху Тангавелу казва пред изданието Insider, че видяното от пилотите може да няма извънземен произход, тъй като все още няма публични доказателства, че съществуват извънземни, но това не означава, че възможността е невероятна. „[В] научната област веществените доказателства са важни“, казва той.

Новият шеф на НАСА, Бил Нелсън казва пред CNN, че агенцията създава група за разследване и по-нататъшно проучване на неидентифицираните летящи обекти.

Нелсън казва, че не смята, че НЛО доказват съществуването на извънземни, а би трябвало да се позоваваме на учени, които биха могли по-добре да обяснят какви са те.

„Не знаем дали е извънземен. Не знаем дали е враг. Не знаем дали е оптичен феномен“, казва Нелсън. „Не смятаме, че това е оптичен феномен, поради характеристиките, които тези пилоти на ВМС описват … И така, достигнали сме до точка в която искаме да знаем повече.“

Тангавелу, който работи както в инженерния, така и в архитектурния отдел на USC, каза, че тези видеоклипове показват неща, които не могат да бъдат обяснени.

„Възможно е да видим повече доказателства, когато нещата се случат и видим доклада“, казва той, позовавайки се на доклада на Пентагона и по-нататъшни разследвания на НЛО. „Съществува също така възможността използваните технологии да причиняват тези бързи движения, за които те говорят, които не могат да бъдат обяснени с помощта на нашата физика или нашето инженерство,“ каза той. Обаче каквото и да управлява този летящ обект, вероятно не е човек. Или ако са хора, вероятно не са на борда.

„Много просто, когато говорят за тези обекти, които се движат много бързо … ако вътре имаше човешки същества, те просто биха били смачкани поради ускорението.“ Обектите са били твърде далеч, за да се идентифицират по-подробно. Въпреки това, Тангавелу казва:

„Когато говорим за други форми на живот, е важно да се категоризира това, което се вижда, в три категории въз основа на близостта на взаимодействието. Първото е, когато някой вижда нещо, което не може да обясни отдалеч. Второто е, когато нещо се наблюдава в непосредствена близост. И накрая, третото е действителното взаимодействие лице в лице с евентуално извънземния обект.

Тангавелу казва, че всички взаимодействия, за които се говори досега, са само отдалеч, което затруднява действителния разказ на свидетелите от военноморския флот.

Тангавелу казва, че нашите технологии и иновации обхващат сравнително малко време в историята и е възможно това, което виждаме, да са иновации, които не сме разбрали напълно, така че независимо дали става въпрос за извънземни, нови технологии от други държави или строго секретни проекти от САЩ или други страни, способността да го разберем е възпрепятствана от обхвата на това, което знаем.

Докладът обаче установява, че наблюдаваните обекти не са създадени в класифицирани програми от САЩ или Пентагона. Тангавелу цитира изобретателя и писател Артър К. Кларк, който каза: „Всяка достатъчно напреднала технология не може да се различи от магията.“

Morkadis

Въпреки това, дори ако това, което се вижда, е дело на извънземни, Тангавелу казва, че няма причина някой да се паникьосва. И макар да предполага, че това може да е модерна технология, той отхвърли теориите, че те се използват за шпиониране на САЩ от съперници и казва, че „ако са, ще почувстваме последствията“.

„Ако това беше шпионска операция, трябва да видим последиците от нея и не съм наясно с нищо, което да подсказва, че каквото и да ни гледа или следи наоколо … засяга нашата разузнавателна общност до момента , защото ако беше така, щяхме да го разберем „, казва той.

източник: megavselena.bg

Вижте още:

НАСА: SpaceX се е разминал на косъм с НЛО

ЦРУ разсекрети цялата колекция от документи, свързани с НЛО

Защо Пентагонът изведнъж се отвори за НЛО

Еуфория сред уфолозите: НЛО се зарежда от Слънцето

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.