Изненадваща тайна откриха под картина от 18 век (СНИМКИ)

8

В музея в Нижни Тагил в Русия за първи път картините бяха изследвани с рентген. Впоследствие бяха открити пикантни детайли свързани със създаването на известната картина „Женски портрет“, нарисувана от Владимир Лукич, пише life.ru. Оказало се, че под слоя с бои се крие дълбоко деколти, а прическата първоначално също е била различна.

„От дълго време в музея се разпространява легенда за това, че дрехата на дамата трябвало да бъде различна. Но нямаше конкретни доказателства. И ето, че сега имахме възможност да проведем техническа и технологична експертиза. На снимките се вижда добре, че дамата от платното първоначално е била в деколтирана рокля. Също така определено има намек, че и прическата е била различна. Всички останали изводи ще бъдат направени по-късно“, разказаха сътрудниците от музея в Нижни Тагил.

2

3

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

loading...

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.