Щъркелът, който продължава да се връща при своята любима, която не може да лети

Вярвате ли в истинската любов? След тази история ще повярвате.

Запознайте се с Малена и Клептан – два щъркела, които са си свили гнездо на покрива на къща в малък град в Хърватия. Всяка пролет – през последните 15 години – Клептан (мъжкият) се връща след зимната си миграция от Южна Африка при своята любима – Малена.

Женската няма друг избор, освен да прекара зимата в студената Хърватия. Преди много години тя е била ранена от ловец и вече не може да лети. Оттогава насетне всеки път, когато Клептан се насочи към по-топлите климатични региони в края на август, тя е принудена да остане в своя дом.

Тази година Клептан се завърна у дома дори по-рано от обикновеното. Вероятно неговата любима наистина му е липсвала.

Птиците са толкова популярни в Хърватия, че на тях е посветена цяла анимация, разказваща любовната им история.

6

Степан Вокич – собственикът на къщата – помага на ранената птица, като снабдява и нея, и малките й с прясна риба. Без неговата любов към животните, бъдещето на този щъркел определено щеше да бъде доста несигурно.

7

През последното десетилетие – дори при тези условия – двата щъркела успяват да отгледат близо 40 дечица. И продължават да са заедно въпреки трудностите.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.