Какаото подобрява паметта

какаоКакаото съдържа биоактивна съставка, която подобрява паметта, отслабваща с годините, показва ново американско изследване.

Учени от Колумбийския университет провели изследването върху 37 здрави доброволци на възраст между 50 и 69 години, които били разделени на две групи. Всеки ден в продължение на три месеца учените им давали какаови напитки, които не са пуснати в продажба по магазините.


Едната група консумирала по 900 милиграма флавоноид дневно, а другата само 10 милиграма. Ако в началото на изследването, участниците имали памет на 60-годишен човек, то три месеца по-късно те вече помнели като 30 или 40-годишен човек.

По време на експеримента бил наблюдавана част от мозъка, която отговаря за паметта и е изключително чувствителна от времето.

Специалистите споделят, че освен в какаото, флавоноидите се съдържат още в някои видове чай, плодове и зеленчуци като ябълки, грозде и боровинки. Освен върху паметта полезните съединения са благоприятни и за сърцето.

инфо: bgnes.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.