Какви магически сили крият ябълките?

pixabay.com

Ябълките са символ на здравето и са сред най-полезните плодове. Те са най-вкусното средство за поддържане на високи защитни сили и добър тонус.

Неслучайно съществува поговорката: Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен. Освен че са пълни с фибри и витамини, те са сред магическите плодове. По тази причина ябълката присъства в толкова много легенди, приказки и предания.

Плодовете на ябълковото дърво са свързани с планетата Венера и елемента Вода. Те са се консумирали още през палеолита. Считани за необикновена храна в Древен Египет и са важен елемент от скандинавската митология.

Смята се, че ябълките имат силата да събуждат похот у мъжете. Ето защо в миналото на някои норвежки духовници им е било забранено да консумират този плод. На други места по света пък се смятало, че ябълките са обладани от духове.

С цел пречистване от злите сили трябвало да бъдат изтъркани много старателно преди консумация. Друго предание пък гласи, че ябълковият аромат удължава живота и повишава тонуса.

Най-известните магически сили на ябълките

Ябълките носят мир и сплотяват хората. Затова е добра идея да се добавят в ябълкови сладкиши, приготвени за семейни празници, на които присъстват повече членове на фамилията. Печените ябълки с канела са подходящ десерт за укрепване на любовните отношения при младите двойки.

Ябълките имат лечебни сили. Когато се чувствате отпаднали и с понижен имунитет, хапвайте повече ябълки. Задължително визуализирайте как лечебната енергия на ябълките лекува тялото ви. Добавяйте ги и към червено вино с цел защита, здраве и благоденствие.

Ябълките подхранват любовта. За да скрепите връзката си, си делете по-често ябълка с вашия любим човек. За да е още по-мощен ритуалът за любов, може да изрежете сърце в кората на плода.

Приготвянето на ябълков пай с половинката ви също е вид магическа практика за укрепване на семейното щастие и поддържане на хармонията в дома. Същото може да се каже и за пиенето на ябълково вино през зимните дни.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Магическите свойства на цитрусите

Магически свойства на яйцето: почиства дома от негативна енергия

Магическите свойства на златото, за които трябва да знаете

Есенните дарове с магически свойства

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.