Какви са симптомите на обсебване

 

Някога струвало ли ви се е, че ваш познат се държи по-различно от обичайното? Дотолкова, че дори не можете да го познаете? Ако подозирате, че необичайното поведение може да се дължи на свръхестествени сили, то не се тревожете – има как да разберете дали вашият познат е просто уморен или наистина е обсебен от демон или зъл дух.

Белези и рани по тялото

Необяснимите и внезапно появили се рани и белези по тялото на човек са един от първите признаци на обсебване. Те могат да бъдат от всякакво естество и могат да се появят навсякъде по тялото. Първоначално се появяват малки и почти незабележими ранички или синини, на които можем да не обърнем внимание, мислейки, че просто не сме забелязали, когато сме се ударили. Това наистина често се случва и е обичайно да имаме една-две синки, за които не помним, но ако се случва в продължителен период от време, не е за пренебрегване. Когато раните започнат да стават по-сериозни и повече, то обсебването е в напреднал стадий.

Няколко гласа от едно гърло

Обсебените от демон или зъл дух хора обикновено са способни да използват два или повече гласа, когато говорят. Това се случва, защото злата сила в тях ги превръща в марионетка и говори вместо тях. Обичайно, другите гласове са доста по-различни от нормалния глас на човека и могат да бъдат както изключително зловещи, така и наподобяващи детски глас.

Знае вашите тайни

Както пише по-горе, злите сили използват обсебения човек като марионетка. Поради тази причина човекът може да знае много повече неща, отколкото преди. Той може да ви разказва тайни от миналото ви. Но не трябва да се поддавате! Въпреки че изглежда сякаш злите сили знаят всичко за вас и се чувствате уязвими, помнете, че тези знания не могат да ви навредят, ако не им се подчините.

Страни от църковни и божествени символи

Както е всеизвестно, божествените символи гонят злите сили. Мнозина от нас са запознати, че кръст, светена вода, тамян и други божествени символи причиняват страх и гняв в хора, които са обсебени. Ако ваш познат избягва да доближава църкви, изхвърля иконите от къщата си и страни от светена вода, то е възможно той да е обсебен от нечиста сила.

Стремеж за саморазрушение

Главната цел на демон или зъл дух, обсебил човешко тяло, е да му причинява болка, докато не го разруши напълно. Заради това обсебените проявяват силно деструктивно поведение спрямо близките си и себе си. Те са склонни да използват какви ли не способи, само за да наранят тялото си и психиката си. Бъдете внимателни и ако познавате някой с подобно поведение, най-добре се обърнете за помощ към специалист.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Могъществото на символите

Документирани случаи на обсебване

Шизофрения или обсебване от демон?

Обладаната от духове кукла на Хокайдо

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.