Документирани случаи на обсебване (видео) (част 1)

exДемонични сили, обсебващи тялото на безпомощен човек – звучи като страховит трилър или средновековна легенда, нали? Всъщност в много религии по света това явление е смятано за напълно възможно и реално. Дори в Библията се намеква повече от 30 пъти за обсебване от зли духове, включително няколко случая, при които Христос прогонва демоните натрапници от невинни жертви.

Може би е трудно човек да повярва, когато не е срещал подобно явление или е гледал само холивудски хоръри. Може би всичко това звучи като измислица, достойна само за киното, за да плаши хората и да създава напрежение. Може би, може би. Истината е, че още от древни времена е имало свидетели и дори оцелели потърпевши, които разказват истински истории. Трудно можете да игнорирате фактите, снимките и дори аудио и видео записите. Точно това ще ви покажем в тази статия – десет наистина страшни случаи, които според сведенията са реални.

10. Клара Джермана Селе

Годината е 1906-та. Клара Джермана Селе е християнска студентка, пратена на мисия в Натал, Южна Африка.

Поради незнайни причини Селе се молела и дори „сключила сделка” със Сатаната. Няколко дни по-късно била обзета от странни импулси. Била отблъсквана от религиозни артефакти като разпятия, можела да говори и разбира няколко езика, които никога досега не е знаела и също така станала ясновидка, познавайки мислите и историите на хората около нея.

Сестрите, които я посещавали, споделят, че издавала ужасяващи животински звуци и левитирала до 2 метра над земята. Довели двама свещеници да извършат екзорсизма. Селе се опитала да удуши единия с епатрахила му. Повече от сто човека били свидетели на левитирането във въздуха, докато свещениците чели пасажи от Библията. След два дни провеждане на ритуала, злите духове били успешно прогонени от тялото на момичето.

9. Анелизе Михел
Originals1

Анелизе Михел преди и след обсебването

Случаят на Анелизе Михел е доста противоречив, поради многото измислени описания на трагичната й история. Най-известната интерпретация е известният филм от 2005 г. „The Exorcism of Emily Rose”/ „Екзорсизмът на Емили Роуз”.

16-годишната Анелизе Михел била епилептичка и имала психични проблеми, заради които тя често посещавала психиатрични заведения.

През 1973 г. Михел направила опит за самоубийство, отхвърляла всички религиозни символи, пиела собствената си урина и започнала да чува гласове. Медиците не направили нищо, за да й помогнат. Тя умолявала семейството си да повика свещеник, защото вярвала, че е обсебена от демони. Макар тази нейна молба да била отхвърлена, двама местни свещенослужители започнали тайно да я лекуват с екзорсистки ритуали.

Междувременно родителите й спрели лечението на епилепсията и психическото разстройство. След година момичето починало от атрофия.

Почти седемдесет екзорсистки ритуала били приложени на Анелизе в рамките на десет месеца. Тя отказвала да яде и често говорела, че иска да умре като мъченица.

8. Роланд Доу/ Роби Манхайм

роландТова е истинската история зад романа и холивудския филм, озаглавени „Екзорсистът”. Историята на 14-годишния Роланд Доу е една от най-известните в историята за демонични обсебвания.

Всъщност, Роланд Доу не е истинското му име, това е псевдоним, даден му от католическата църква в опит да запази анонимността на момчето.

В края на 40-те години лелята на Доу го окуражила да използва дъска за спиритически сеанси. Смята се, че когато лелята починала, племенникът й се свързал с духа ѝ точно чрез тази дъска. Именно това отворило вратата за демоните, които искали да го обсебят.

Обсебването започнало със странни звуци като на капеща вода. Изведнъж религиозните символи започнали да се изтръгват от стените и да летят из стаята. Странни стъпки и драсканици се чували отвъд стените на къщата. Но драскотините не останали само по стените, а започнали да се появяват и по тялото на детето заедно с думи, които сякаш невидими нокти издълбавали по плътта му.

Morkadis

Момчето говорело с гърлен глас и левитирало из стаята с тяло, прегънато от болка.

Семейството му довело католически свещеник, който заявил, че момчето е обсебено от зли духове и има нужда от екзорсизъм.

Извършили ритуала повече от 30 пъти, през които обсебеното момче наранило свещеника многократно. Когато най-после ритуалът постигнал успех, всички в болницата чули зверските гневни крясъци на Доу и усетили отвратителна сярна миризма, носеща се из въздуха.

След като обсебването било премахнато, семейството се прибрало у дома. Момчето пораснало необезпокоявано и станало щастлив баща и дядо.

7. Джулия

През 2008 г. д-р Ричард  Галахър, психиатър и професор по клинична психология в медицинския колеж в Ню Йорк документирал случай на пациент с кодово име „Джулия”, която според него наистина е била обсебена от демони. Много рядко срещано е учен и психиатър да признае възможността за обсебване. Обикновено докторите смятат, че това е или измама или резултат от психично заболяване.


Самият д-р Галахър наблюдавал летящите из стаята предмети, както и Джулия, която левитирала над леглото, говорейки на различни езици и оповестявайки факти за хората около нея, които нямало как да знае. Ето част от заключенията на доктора:

„Периодично, в наше присъствие, Джулия изпадаше в транс, което се повтаряше”, пише Галахър. „Индивидите с психически увреждания често се затварят в себе си, но състоянията на транс на Джулия бяха съпроводени от странен феномен: от устата й излизаха различни заплахи, упреци и порнографска реч. Фрази от типа „Остави я намира, идиот такъв”, „Тя е наша”, „Откажи се, малоумен свещенико”, или просто „Напусни”. Тонът беше коренно различен от нормалния глас на пациентката и освен това варираше, понякога звучеше гърлено, на моменти доста мъжки, а после крайно писклив. Повечето й коментари по време на транса и после при екзорсизма показваха презрение към всичко религиозно и свято.”

6. Арн Шайен Джонсън

Познат като „Процесът на демоничния убиец”, случаят на Арн Шайен Джонсън е първият познат съдебен процес в САЩ, по време на който защитата се опитва да оневини обвиняемият с твърдения, че той е бил обсебен.

През 1981 г. Арн Шайен Джонсън убил хазяина си Алън Боно в Кънектикът. Адвокатите на Джонсън действията на клиента им индикирали необичайното поведение, характерно за него от детска възраст.

Когато бил малък, родителите на Арн се свързали с демонологистите Ед и Лорейн Уорън, оплаквайки се, че през целият си живот синът им е търпял подигравки и нападки. Причината били неговите демонични прояви, които били в резултат на обсебване.

Уви, съдът решил, че демоничното обсебване не е  валидно оправдание за убийство първа степен. Джонсън бил обвинен и излежал 5 от отсъдените му 10 до 20 години затвор.

Много от опитите за екзорсизъм били записани. Можете да ги чуете в следващия аудио запис:

инфо: http://inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

към част 2

6 коментара
  1. Danny 11 години ago
    • Симона 11 години ago
    • Анонимен 11 години ago
    • Илиана 8 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. Danny 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.