Какво виждат космонавтите в капсулата при приземяване (ВИДЕО)

9

Роскосмос е публикувал видео, в което показва какво виждат космонавтите при приземяване в капсулата.

На страницата на корпорацията във Facebook са публикувани подробни обяснения какво се случва с летателния апарат при връщането му на Земята.

На страницата си във Facebook Роскосмос е публикувал няколко видеа, в които демонстрира как именно се случва разделянето на кораба „Союз ТМА-19М“ на три отсека: приборно-агрегатен, спускаем апарат с космонавтите и битов отсек. След това е демонстрирано навлизането на апарата с космонавтите в атмосферата и накрая – приблизителната картина на това, което вижда екипажът отвътре на този етап.

На височина 10,5 километра скоростта на апарата достига 220 м/сек, след което „сработва пиротехническата система за изстрелване на покрива на парашутния контейнер“, пояснява Роскосмос.

Покривът на този контейнер активира спирачен парашут, който се откача от капсулата на височина 8,5 километра. Сработва основният парашут, с който капсулата се снижава по-нататък.

Капсулата на кораба „Союз ТМА-19М“ с членовете на 47-ата експедиция – космонавта на Роскосмос Юрий Маленченко, астронавта на НАСА Тимъти Копра и астронавта на ESA Тимъти Пийк – се приземи благополучно на 18 юни в казахстанската степ.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.