Какво можете да направите в деня на пролетното равноденствие?

pixabay.com

На 20 март в 11:37ч българско време, Слънцето преминава в знак Овен, започва астрономическата пролет и пролетното равноденствие.

Денят на пролетното равноденствие е древен, езически празник, празнуван от много цивилизации, включително египетската, маите, инките, келтските и много други. За някои от тях този празник символизира началото на новата година и възхвалява боговете на Пролетта и Слънцето.

В денят на равноденствието става изравняване на светлината и тъмнината, деня и нощта са равни.

Какво можете да направите в деня на пролетното равноденствие?

Както на Нова година, така и в деня на пролетното равноденствие също е препоръчително да се отървете от товара на проблемите, неприятностите, да оставите всичко това зад себе си и да направите равносметка, за да се възползвате от случилото се. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е просто да се отпуснете и да се замислите, да прекарате време със семейството си и да обърнете внимание на дома си.

В езотериката се препоръчва да се направи генерално почистване, да се подредят нещата и да се проветряват стаите – домът също трябва да усеща живителния дъх на пролетта. Това е полезно не само за здравето, но и както се казва, за аурата у дома. Може да напръскате със светена вода, да прекадите с ароматни сухи билки, да пуснете приятна музика. Не само вие и вашият дом трябва да сте подготвени, но и вашите домашни любимци. Ако имате куче, тогава трябва да го изкъпете, да го приведете в ред и да го почерпите с нещо вкусно, а ако имате котка, вчешете я добре, подрежете ноктите ѝ. Домашните растения също се нуждаят от отделни грижи: полейте ги, избършете праха от листата, така че вашите представители на домашната флора да започнат да дишат, премахнете мъртвите, пожълтели листа, а също така е хубаво да им говорите.

В деня на пролетното равноденствие е обичайно да се правят приятни планове за бъдещето, да се организира семейна вечеря, на която да споделяте вашите мисли и идеи помежду си. Но не мислете за нещо лошо, то може да се сбъдне. Не случайно в келтската култура този ден се счита за много важен и специален, наситен с мощна енергия, той облича мислите в живот, дава сила на тези, които молят за нея.

Ритуал за желания в Деня на пролетното равноденствие

В деня на равноденствието всеки е малък магьосник, поради което не бива да пропускате шанса си и трябва да използвате природните сили, за да коригирате съдбата си, за да получите това, което искате и да се възползвате както за близките си, така и за себе си. Шансът ще увеличи не само обикновеното планиране на бъдещето, но и тази малка церемония или ритуал. Например, прост, но ефективен ритуал за изпълнения на желания е следния: трябва да формулирате вашата мисъл, мечта, да се съсредоточите върху нея, да помислите и да си представите доколко това ще промени живота ви и дали имате нужда от това. Вземете три свещи. Цветът трябва да бъде избран в зависимост от естеството на вашето желание, например червеното и розовото са подходящи за намиране на любов, жълтото и златното символизират успеха в кариерата, зеленото – за материално благоденствие. Ако не сте намерили свещ с определен цвят, тогава можете просто да я нарисувате. Също така трябва да създадете място за церемонията в стаята си, между другото, ще бъде чудесно, ако свещите стоят пред огледало, а до тях поставете предмет, отразяващ вашето желание (ако искате да привлечете пари – поставете банкнота или просто напишете на лист желанията).

Повторете желанието си ясно, придържайте се към предварителната формулировка и най-важното, правете го, докато свещите горят. Не забравяйте да си представите какво щастие ще ви донесе сбъднатата мечта. В края на ритуала (когато свещите изгорят), скрийте предмета-символ във вашите неща и от време на време повтаряйте желанието си. Не го изхвърляйте, това ще ви отнеме късмета и ще унищожи желанието ви. Важното е да бъдете уверени в успеха и да стигнете до края на целта, а резултатът ще дойде с времето.

източник: novini.bg

Вижте още:

Природните средства, които ще ви помогнат в борбата с пролетните алергии

Имате желание, което искате да се изпълни? Направете този ритуал!

Гадание с листо: Разберете дали ще се сбъдне желанието ви

5 места, където е вечна пролет

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.