Как да развием своята интуиция?

Според Алберт Айнщайн „Единственото наистина ценно нещо е интуицията”. Как да я открием в себе си и как да работим с посланията, които тя ни дава?

Отговор ни предоставя психологът Лиза Орлова. Винаги, когато иска да получи отговор на въпрос или да вземе решение, тя моли за помощ своя „вътрешен мъдрец”, своя вътрешен глас. Процесът, който описва, включва няколко етапа:

1. Формулирайте възможно най-ясно своя въпрос, а след това го запишете. Това е важно – записването подпомага конкретизирането на проблема.

2. Седнете удобно, затворете очи, изправете и отпуснете гърба. Произнесете въпроса за себе си. Повторете го още няколко пъти, като наблюдавате за възникващите у вас усещания. Обърнете внимание на всичко, което ви идва в главата, особено тези мисли, които говорят за съпротивление на процеса. Запишете онези, които ви се струват важни.

3. Използвайте дишането за опора. Концентрирайте се на вдишванията и издишванията си, докато умът ви се успокои.

4. Сега се задълбочете. Концентрирайте се върху сърдечната си област (в средата на гръдния кош). Можете да прибегнете и до визуализация: представете си, че някой ви спуска по стълба в пещера и попадате в пълна тишина.

5. Без да нарушавате тази тишина, помолете мъдреца, който се намира във вас, да се разкрие. Можете да се обърнете към Бога, когото почитате, или към своя духовен наставник.

6. Задайте своя въпрос. Почакайте в тишината, без да правите предположения или да се обезсърчавате. Помнете, че отговорът невинаги пристига в словесна форма и може да се прояви като чувства или образ. Ако не получите отговор веднага, не се отчайвайте: интуицията има свое време. Бъдете наблюдателни, защото в близките дни ще получите отговор.

7. Когато чуете посланието на интуицията, го запишете и го дръжте в ума си, докато улегне. Наблюдавайте за усещанията си. Опитайте се да не интерпретирате посланието – достатъчно е просто да го държите в съзнанието си: промяната ще настъпи спонтанно.

Бъдете внимателни: ако в получения отговор се съдържа обвинение, осъждане или заплаха за наказание, този отговор не идва от истинския вътрешен глас. Истинската мъдрост не познава граници, тя е наситена с любов. Интуицията може да ви помоли да поемете отговорност в дадена ситуация, но тя никога няма да изисква да обвинявате себе си или другите.

8. Помислете какво трябва да направите, за да промените ситуацията в съответствие с полученото послание. Оттук започва истинската работа.

Постепенно ще се научите да се настройвате на вълните на вътрешната мъдрост; ще започнете да живеете по-пълноценен живот; ще придобиете повече увереност в себе си. Всичко, което се изисква от вас, е ЖЕЛАНИЕ – желание няколко пъти дневно да се обръщате към себе си с въпросите: „Какво иска в този момент моето висше Аз? Как би постъпил в тази ситуация мъдрецът, живеещ вътре в мен?“.

Когато започнете да работите по описаната схема, е необходимо първоначално да успокоите ума си чрез дълбоко дишане.

И накрая препоръка към тези от вас, които „не виждат“ (нямат визуално възприятие) – обръщайте внимание на чувствата си, на реакциите на вашето тяло. Когато започнете да забелязвате своите усещания, да ги осъзнавате, ще започне да расте и увереността в самите вас.

Morkadis

инфо: marica.bg

Вижте още:

Развийте интуицията си в 3 лесни стъпки

Как да разблокирате възможностите на вашата интуиция?

Интуицията – това винаги е първата мисъл!

Кога интуицията ни говори?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.