Как да разпознаем индиго децата?

Все по-често в ежедневието ни се сблъскваме с израза деца индиго. Какво представлява той? Идеята, стояща зад този термин дава началото си през 70-те години на миналия век от учителката и автор на книги Нанси Ан Тап (Nancy Ann Tappe). Децата индиго са различни. Те са специални и много по надарени от останалите още от раждането си. Възможностите им граничат със свръхестественото. Те напомнят на човечеството, че някога и ние самите сме били като тях. Но днес сме изгубили връзката с вътрешното ни аз – тяло и съзнание не са вече едно. Тези деца са като магически дар за човешкото развитие. Те са еволюирали. Те могат без проблем да се свързват с колективното съзнание.

Знаете ли какво представлява аурата? Тя е цветово излъчване около даден човек или предмет. Всеки има аура. Затова и децата индиго са кръстени така. Защото тяхната аура има индигов цвят. През 1982 година излиза книгата „Как да разберем живота си чрез цветовете” (Understanding Your Life Through Color) на Нанси Ан Тап. В нея Нанси изяснява значението на всеки цвят на аурата и метафизичната им концепция. Според нея през 60-те години на миналия век много деца са се родили с индигова аура.

Как да разпознаете индиго децата? Ето няколко признака, които ги различават от останалите:

Те са изключително интуитивни. Тяхното, така наречено шесто чувство, е много по-развито от това, на обикновените хора. Затова и децата индиго виждат и чуват неща, които останалите не разбират.

Децата индиго са много по самоуверени от останалите. Те имат ясна цел, която се стремят да постигнат.

Те са много по-мъдри от хора, които са два или три пъти по-възрастни от тях. Лесно стават съпричастни на проблемите на останалите хора.

Те са уникални – вършат всичко по свой си начин. Обикновените норми и правила изглеждат банални за тях. Надарени са със много силна воля още от малки.

Да имаш собствени правила доста често води до конфликт с останалите – децата индиго не се разбират с родителите и учителите си. През повечето време те не правят това, което се иска от тях, а тръгват по свой собствен път.

Към тях трябва да се подходи по-различно от останалите деца. Те не признават авторитета на някой, който ги ограничава. Да си родител на такова дете е огромно предизвикателство.

Обработват информацията много по-бързо от нормалното. Това често води до депресивни състояния и тревожност. Често такива деца биват диагностицирани със синдром на дефицит на внимание и хиперактивност.

Те са по-различни от останалите деца. Затова в очите на хората, те изглеждат антисоциални. Единствено с децата като тях, те могат да се почувстват себе си. Само те ги разбират и приемат напълно такива, каквито са.

Могат да решат почти всеки проблем, дори и трудните. Просто са по-проницателни и виждат нещата от различен ъгъл, което прави идеите им нестандартни, но изключително ефективни.

Имат затруднения в училище. Те се състоят в това, че дясното им полукълбо е по-развито, което влияе на тяхната интелигентност и креативно мислене. А стандартите на училищата изискват по-голямо участие на лявото полукълбо.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Какъв цвят е аурата на името ви?

Отличителни черти на кристалните личности

Петър Дънов: Децата индиго ще пътуват до Слънцето

Разказите на деца, преживели клинична смърт

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Ена 5 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.