Как да се държите с негативните хора

скандал

Всеки се е сблъсквал с хора, които непрекъснато се оплакват, критикуват другите или от най-малкото недоразумение създават големи драми. Това са т.нар енергийни вампири или негативно настроени личности.

Портретът на такава личност може да бъде описан и накратко. Освен че непрекъснато се оплаква от това, което му се случва, той се чувства изцяло подвластен на обстоятелствата и отказва да поеме отговорност за събитията в живота си.

Негативните хора непрекъснато критикуват околните, а критиките им често са критики към тяхното собствено поведение. В речта им се забелязва силна честота на думите ужасно, отвратително, идиотско и други подобни.

Негативно настроените хора могат да повлияят и на нашата нагласа, заради което експертите по психология дават няколко основни насоки, които трябва да прилагаме към поведението си при сблъсък с негативизъм.

1. Не слушайте безкрайни оплаквания – някои хора могат дни наред да разказват за несгодите в живота си без да си дават сметка, че по този начин натоварват и вашата психика.

Ако разговорът се поддържа само от събеседникът ви и основната тема е за липсата му на късмет, дистанцирайте се и се старайте за напред да не общувате често с този човек.

2. Не влизайте в спорове за дребни неща – научете се да контролирате емоциите си и избягвайте да спорите за дребни и всекидневни неща, дори когато ви провокират.

В противен случай и вие ще паднете в капана на негативизма и ще си създадете ненужно напрежение. Стремете се да запазите доброто си настроение, ненарушено от груби коментари и забележки.

3. Запазете позитивизма си – никога не се оставяйте на негативното влияние, а винаги търсете положителния изход от всяка една ситуация. С ведрия си поглед може да заразите и останалите и да им повлияете за по-приятния поглед на живота.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

ИМА ЛИ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР КРАЙ ВАС? КАК ДА ГО РАЗПОЗНАЕТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.