Кладенецът на Тор – вратата към Ада

3

Кладенецът на Тор е единствената по рода си неизследвана от човека загадка на нашата планета. Това наистина е врата към друг свят…

Друго подобно явление – Кладенецът на Яков – е изследвано още през втората половина на миналия век. Но и до днес не се е намерил смелчак да изследва Кладенеца на Тор.

Диаметърът на природната дупка е 5 метра и при настъпване на прилива изглежда, че бездната изсмуква водата. А след няколко секунди Кладенецът на Тор „изплюва погълнатата вода“.

4

Защо тази дупка насред скалистите брегове на нос Перпетуа (щата Орегон, САЩ) се нарича Кладенецът на Тор?

Древна легенда разказва за ревност и убийство. Някога тези живописни брегове на Тихия океан били любимо място на влюбените двойки. Една от тях била особено прекрасна – млад воин и красива девойка.

5

Всяка вечер те се срещали на мястото, където сега зее пропаст. Недоброжелатели нашепнали на младата жена за изневярата на нейния любим и тя повярвала в коварните думи на завистливите си приятелки.

Вечерта на срещата отишла с нож в ръка и пронизала сърцето на любимия младеж. Тор (в скандинавската митология – бог на гръмотевиците и бурите)  превърнал стеклата се кръв в изгаряща всичко лава, която оставила на мястото на трагедията зееща рана.

Кладенецът на Тор и днес напомня колко разрушителна може да е ревността.

инфо: megavselena.bg

 Вижте още: 

ОСТРОВ ФИ ФИ ЛЕЙ В ТАЙЛАНД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.