Климатичните промени ще направят Земята практически неуправляема

буря 1

Покачването на морското равнище ще бъде най-опасният ефект от климатичните промени. Повишаването на температурите също, макар че това не е задължително, смята Джейм Хансен, бивш шеф на NASA. В следствие на това, че много от хората на планетата живеят в крайбрежни градове, масовото мигриране навътре в сушата може да доведе до неуправляем социален хаос.

Не е достатъчно да се фокусираме върху потенциалните отрицателни ефекти от климатичните промени. Трябва да съсредоточим усилията си в битката с тях. В противен случай няма да се справим с проблемите, които сами сме причинили на нашата планета.

“Не мисля, че през този век температурите ще се повишат с 4 или 5 градуса по Целзий. Най-малкото – в действие влиза охлаждащият ефект от топящия се лед. Именно той ще причини най-големите промени. По мое мнение това надигането на морското равнище ще бъде най-сериозната климатична промяна”, коментира Хансен.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.