Кои са маркерите на гениалността?

Американски психолози показват как да се определят гениалността на човека и склонността му към решаване на сложни задачи.

Оказва се, че за това не са нужни IQ тестове. Достатъчно е само да погледнете начина на живот на въпросния индивид, пише Curious Mind.

Първият маркер на гениалността според учените е липсата на нормален сън и режим. Нарушението на циркадните ритми при гениите е напълно обичайно явление. Затова високоинтелектуалните хора от ранно детство си лягат да спят посред нощ.

Друг важен атбирут на живота на творчески надарените и гениални хора е липсата на ред в дома им. Животът в организиран хаос за тях изглежда нормален. Те свободно се ориентират в купчините хартии и боклуци на бюрото си. А потокът на съзнанието не им позволява да направят елементарно почистване.

При това хората от творческите професии и надарените учени, писатели, художници, композитори и др., чиято работа е свързана с непрекъснато търсене на нещо ново, често и грубо ругаят. Изследователи установили, че мозъкът на хора с такива способности работи много бързо и често не търси коректни отговори на зададения въпрос. Това свойство според психолозите им позволява бегло да четат и бързо да усвояват практически всяка информация.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Знаете ли, че: Как се става гений

Измамата на „злия гений“: може ли светът да е Матрица?

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако отговорите правилно на тези 3 въпроса, сте или гений, или шизофреник

Българският гений, който създаде енергия от нищото и отрече Айнщайн

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.