Контрол със силата на мисълта? Телекинезата е реалност (ВИДЕО)

Учените стават все по-добри в разчитането на сигнали от мозъка. В наши дни вече можете да поставите подобно на слушалки устройство и да контролирате дрон единствено с мисълта си.„Имаме компютърна програма, която гледате. Казваме ви – мисли напред – мисли за това как буташ този стол напред – и така се учим да управляваме дрона, базирано на вашите мозъчни модели за специфични неща, за които вие мислите в момента“, казва Хуан Гилбърт от Университета във Флорида (University of Florida).

Колкото по-лесно става разчитането на мозъчните сигнали, толкова повече стават нещата които могат да се контролират само с мисъл.
„Надничането“ в мозъка може да възстанови стари моторни функции. Докторите например успяха да направят байпас на увредения гръбначен мозък на Иън Буркхарт и да възстановят контрола върху ръката му. DARPA може да получи достъп до нервната система и да възстанови чувствителността, усещането за допир у хора с протезни крайници.

Дори хора могат да контролират други хора. Изследователи от Университета във Вашингтон са направили експеримент, в който са свързали двама доброволци. Единият е успял да раздвижи ръката на другия само с мисълта си.

Според учените, последният експеримент може евентуално да доведе до възможността за трансфер на знания от мозък в мозък в матричен стил.

инфо: blitz.bg

Вижте още: 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.