Притежавате ли способността за… телекинеза?

мисъл

Във водещата тема на януарския брой на Списание 8 д-р Светослав Славчев представи темата за телекенезата, невероятните тайни, които крие феноменът и отношението на науката към него. В материала си той ви обеща и кратък тест, с който да прецените дали и вие сте сред онези малцина щастливци с необикновеното умение. Опитайте!

Тестът с монета е лесен за изпълнение, не изисква специални прибори, а само малко повече търпение. Той е основан на промяната на вероятността за получаване на ези или тура при хвърляне на монета. При обичайни обстоятелства ако подхвърлите сто пъти монетата всяка страна трябва да излезе 50 пъти. Има обаче колебания в това съотношение, които са статистически нормални – стоте подхвърляния обикновено не могат да осигурят съотношението 50:50. Нужни са поне 500 подхвърляния, за да бъде това съотношение равно или почти равно, с отклонения до 5%. Колкото повече са хвърлянията, толкова по-малък става процентът на отклоненията, но дори при 5000 подхвърляния нормално е отклонение от 2%. Ако притежавате телекинетична способност, вие ще можете да го променяте. Този тест се практикува повсеместно в лабораториите, които проучват телекинезата.

Какво ви е нужно?

1. Монета от 1 лев или 50 стотинки. Ако е по-лека, ще е по-висок процентът на статистическите отклонения. Добре е, за да няма отклонения, монетата да е сравнително нова, по-чиста, без наранявания. Задължително е на 100 хвърляния 50 да извършите нагоре с ези, и 50 – нагоре с тура, защото и това може да въздейства на резултата.

2. Нужно ви е и спокойно място, относително безшумно и без силно осветление. Трябва да имате условия, при които да се съсредоточите!

3. Лист хартия и химикалка. Разделяте листа на две с черта, записвате горе на едната страна „ези“, на съседната – „тура“. И във всяка страна, в началото на отделен ред – число, подред от 1 до 50. Разбирате ли защо е това? Точна и бърза регистрация без да отвлича вниманието ви!

Как да започнете?

Седнете удобно, поставете пред вас дебело парче плат или друга материя, за да избегнете дрънченето на монетата например по масата.

Отпуснете се, никакво напрежение! Ако ви разсейват странични мисли, по-добре отложете опита. Настроението трябва да е ведро, доколкото е възможно. Да се чувствате здрав.

Следват хвърляния за подготовка. Това е нужно, за да се създаде у вас стереотип. Започнете да подхвърляте монетата. Не много високо, максимум до равнището на очите, да можете да я следите всеки момент. Хвърляте я сто пъти, без значение дали с ези или тура нагоре. Следете само монетата винаги да е в обсега на ръката ви, да не я търсите.
Избирате един момент, когато започвате да се съсредоточавате, да мислите за страната, която искате да се падне отгоре. Монетата се върти във въздуха, а вие си представяте тази страна и искате, страшно искате тя да се падне отгоре!

В един момент – вие ще го почувствате, – си казвате: „Сега!“. И започвате да броите хвърлянията.

Как да прецените експеримента?

Започнахте да хвърляте. Всеки път си представяйте пътя на монетата и със силата на въображението си й заповядвате да падне така, както сте определили. Представете си, че тази монета е част от вас, от вашето съзнание, тя е длъжна да изпълни вашето желание! Тя е като жива! Падна се „ези“, както искахте? Похвалете монетата! И не се усмихвайте скептично! Похвалете я! Браво, падна се пак „ези“! Така всъщност хвалите себе си и засилвате своята телекинетична способност.

След всяко хвърляне бележите на листа попаденията. Свърши се номерацията в някоя страна? Преброявате бързо колко хвърляния са останали до сто в другата страна и продължавате. Станаха сто? Опитът приключи.
Добре е да извършите поне три опита, за да направите оценката. А тя е проста и статистически достоверна. Ако от 100 хвърляния имате 60 попадения, това още не означава, че имате специална способност. Над 62 попадения вече има показания за телекинеза!

Сега е нужна проверка. Сменяте монетата и мястото на опита, размисляте къде би могла да се крие грешка.
И след смяната постоянно давате над 62 попадения? Успяхте! Давате постоянно над 65? Нашите поздравления! Със значителна вероятност вие притежавате телекинетична способност.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още: 

ТАЙНИТЕ НА ТЕЛЕПАТИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.