Котешкото мъркане има положителен ефект върху здравето

pixabay.com

Котешкото мъркане успокоява. Котките могат да зарадват всеки.

Те носят много радост на стопаните си, въпреки че, понякога причиняват много неприятности. Много собственици на котки са толкова привързани към тях, че дори ги допускат в леглото си. Защо хората толкова много обичат котките?

Факти за котките:

Учени от САЩ твърдят, че държането на котка в къщата може да намали риска от инсулт и инфаркт с 20%. Това се дължи на факта, че хората получават много положителни емоции, когато общуват с косматите приятели.

Според експерти, честотата и вибрациите на котешкото мъркане имат положителен ефект върху състоянието на костите. Котешките косми носят заряд от нискочестотен ток, който също е в състояние да лекува възпаление.

Последните проучвания показват, че 70% от мъжете почти безусловно се доверяват на жени, които имат котка. Следователно, котката може да подобри личния живот на жената.

Комуникацията с животните също е до известна степен социализация, която повишава нивото на интелигентност.

В лицето на котката ще срещнете прекрасен приятел, който ще ви дари с топлина и нежност.

Хората, които живеят с котки, са по-състрадателни и достойни, а самите котки показват своята ангажираност и нежност към добрите хора.

Жена, която спи с котка, релаксира много по-добре, отколкото когато до нея спи романтичният й партньор.

Децата в семейства с котки са по-малко склонни към алергии. Котките укрепват имунитета на бебетата.

Котката може да спаси живота на вас и вашите близки. Именно тези домашни любимци събуждат собствениците си по време на пожар или когато възникне изтичане на газ.

Не забравяйте, че котките обичат да ловят всякакви вредители, дори ако в апартамента няма мишки, те ловят бръмбари, мухи, паяци.

За да може котката да ви е от най-голяма полза, трябва да се погрижите за нея и да покажете любовта си. Те обичат нежността.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

8 Причини защо да гледате куче или котка

Ако около детето има котка, това може да предотврати появата на астма по-късно

Суеверия: Черната котка носи любов в къщата

5 интересни факта за коремчето на вашата котка

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.