Кюриозити засне странен обект на Марс

3

Екипът на роувъра Кюриозити (Curiosity) забеляза тази седмица странно изглеждащ обект на Марс. Някои от „уфолозите“ веднага обясниха видяното като парчета, които може да са части от чужд космически кораб.

Роувърът засне изображение на тънък, светло оцветен предмет, лежащ върху червеникавата почва. Той наистина се отличава явно от заобикалящата го повърхност.

От екипа упрвляващ Curiosity от Земята нарекоха загадъчното парче „остатъци от чужд обект на Петегроув.“ Pettegrove Point е районът, изучаван в момента от роувъра Кюриозити в кратера Гейл (Gale) на Марс.

От екипа изразиха известни опасения, че роувърът би могъл да е изпуснал нещо от себе си.

„Всъщност беше установено, че въпросният обект е много тънка люспа от скала, така че всички ние можем да си отдъхнем тази нощ, защото имаше известна загриженост, че роувърът пак би могъл да пусне сам нещо от себе си“, заяви Бритни Купър, член на екипа на роувъра.

Кюриозити вече има по-добър поглед към скалата, като използва своята ChemCam, за да увеличи обекта и да го идентифицира като естествено парче от пейзажа на Марс.
Екипът на роувъра имаше основания да бъде загрижен, що се отнася до идентифицирането на обекта. През 2012 г. Роувърът забеляза един също толкова загадъчно ярък предмет върху повърхността, който се оказа малка част от пластмасов материал, изпуснат от самия ровер.

Този път всичко около роувъра на Марс изглежда съвсем наред.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Ядрени войни са унищожили живота на Марс

Дали животът на Земята не произхожда от Марс?

Мъск не се предава: Има достатъчно СО2 на Марс и можем да го освободим с ядрен синтез

Откриха летяща чиния на Марс? (ВИДЕО)

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.