Мистериозните древни „кофуни“ в Япония

1

В Япония има множество древни мегаструктури, които няма как да бъдат видени в нито една друга част на света. Наречени са „кофуни“, което на японски означава „древни могили“ или „древни гробове“. Най-известният е кофуна Дайсен, заемащ площ от 480 на 300 метра с височина 35 метра.

От земната повърхност кофуните, изглеждат като обикновени възвишения, могили или планини, но ако бъдат погледнати от небето, ясно може да се видят техните уникални форми, наподобяващи ключалки. Този вид монументи типично са разделени на две могили – в едната са погребвали хора от висшите прослойки(кръглата част на ключалката), а другата е била използвана за извършване на ритуали.

2

Кофуните са забранени за посещения. Японците все още вярват, че могилите имат мистериозни сили и ги включват в религиозните си вярвания.

Смята се, че кофуните са били построени между III и VII в. Историите относно тяхната направа са подобни на тези за египетските пирамиди и други древни мегаструктури. Нужни са били хиляди работници и няколко години за построяването им.

Връзка с Марс?

3

Марс / кофун в Япония

Тази геометрична конструкция, която марсохода на НАСА Кюриосити е локализирал на Марс, е подобна на древните кофуни, които до ден днешен може да се видят в Япония. Не можем да сме сигурни, че имат някаква връзка, или става въпрос за съвпадение, но все пак приликата е очевидна.

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

11 МИСТЕРИОЗНИ ОБЕКТА, ЗАСНЕТИ НА МАРС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.