Мистериозно изчезналата армия

2

Годината е 1937. Китай и Япония са в яростна война, а сраженията продължават вече шест месеца. Япония е на път да проведе т. нар. операция „Изнасилване в Нанкин“, която се смята за едно от най-жестоките кланета във военната история. Но преди да настъпи този ужасяващ момент, се случило едно от най-странните безследни изчезвания в историята на човечеството.

Южно от град Нанкин китайският полковник Ли Фу Сиен се подготвял да даде финален отпор на настъпващите японски войски. За целта той получил подкрепление от 3000 души. Войниците, въоръжени с голям брой артилерийски оръжия, били разположени в 3.2-километрова линия, а главната им задача била да опазят мост, който бил от огромна стратегическа важност. Полковникът проверил бойните редици, дал мотивиращи наставления и се прибрал в щабквартирата си в очакване на неизбежната японска атака.

3

Мистериозното безследно изчезване

Призори полковникът все още спял, но бил събуден от войник с новината, че не можела да се осъществи никаква връзка с войската, която трябвало да отбранява моста. Веднага бил формирован разузнавателен екип. Когато пристигнали на мястото, разузнавачите били озадачени – въпреки че всички оръжия били по местата си, нямало кой да стреля с тях.

Всички 3000 души до един изчезнали без да оставят никаква следа. Не е имало никакви следи от военни действия или каквато и да е била борба. Стражите на моста се заклели до един, че абсолютно никой не е преминавал през нощта, камо ли хиляди войници.

Изчезналите мъже така и не били открити. Когато войната най-накрая приключила, започнало разследване на японските военни документи, за да се открият евентуални следи за мистериозното изчезване на китайските войници, но и там не се споменавало нищо относно инцидента.

Как е възможно да едновременно да изчезнат 3000 души и то не обикновени хора, а обучени военни? Дезертьорство, масово избиване, или отвличане от извънземни? Засега историята ще запази тази тайна.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

loading...

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.