Най-веселото гробище в света се намира в Румъния (СНИМКИ)

2

Весело гробище? Това не е ли оксиморон?

Не и на едно определено място в Румъния. В селцето Сапънца се намира Cimitirul Vesel, определяно като най-веселото гробище в света. Уникалното в него са надгробните паметници, които са истинско произведение на изкуството.

3

Плочите са изработени от дъбово дърво, а на всяка една от тях е изобразен покойникът. В образа са преплетени детайли от живота му – професия, любимо занимание, навици.

4

На всяка плоча има и епитаф, често в стихотворна форма.Той обикновено е шеговит и разкрива както добродетелите, така и недостатъците на починалия.

5

Първият подобен епитаф се появява през 1935 г., а от 1960 г., започва да се практикува по-масово тази практика. Черният хумор също не е чужд на жителите на Сапънца. На една от плочите например може да се види следният надпис: „Покойният беше заклет пияница. Постоянно досаждаше на съседите, докато не го блъсна кола за радост на цялото село.“

6

инфо: expert.bg

Вижте още:

Прокоба тегне над сградата на Народното събрание – построена е върху старо турско гробище

Гробището Еверест

Мистерия! Малка зелена ръка, стиснала монета, изровиха археолози в средновековно гробище в Унгария

9 туристически дестинации, които само най-смелите посещават

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.