Най-добрият начин да запомните информация

мозък

Медици от Нидерландия назоваха действащ и леснодостъпен начин за запомняне на информация. Изследването на учените е публикувано в изданието Current Biology, пише EurekAlert!

Изпълнението на физически упражнения в строго определен времеви интервал след занимания с умствен труд се явява най-оптималният начин за запомняне. Най-добре е физкултурата да се прави четири часа след умствена работа.
В своята работа учените са наблюдавали ефекта на дълготрайното запомняне на наскоро получена информация. В изследването взели участие 72-ма души, които трябвало за 40 минути да запомнят представена на картинки информация за 90 местоположения.

Доброволците били разделени на три групи. Първата изпълнявала физически упражнения веднага, втората – след четири часа. Третата била контролна и не изпълнявала физически упражнения.

Физическите тренировки продължавали 35 минути и се състояли от интервални упражнения на велотренажор (с натоварване до 80% от максималната честота на сърдечните съкращения).

След два дни учените провели тестове за проверка на степента на запомняне на информацията. Най-добре със задачата се справили участниците от втората група. При тях учените наблюдавали и активност в хипокампа.

Специалистите не знаят причините за откритата от тях зависимост. И все пак, както отбелязват медиците, предишни лабораторни изследвания на животни позволяват да се предположи, че природните химични съединения в организма (допамин и норадреналин) могат да подобрят консолидацията на паметта.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.