През България ще преминава „пътека на вампиризма”

дракула 1Община Созопол и румънският град Сигишоара ще представят общ „вампирски” продукт, каза кметът на Община Созопол Панайот Рейзи по повод посещението му в побратимения румънски град Сигишоара.

„Граф Дракула има дом в Сигишоара. И връзката беше там. Имаме идея как можем туристите, които ходят в Румъния, за да видят дома на вампира, да ги насочим да посетят и Созопол.

Идеята е да направим „пътека на вампиризма”, общ туристически продукт.

Коментирахме също да участваме заедно на туристически борси и да рекламираме вампиризма”, каза Рейзи.

„Много общи исторически неща имаме с румънския град Сигишоара и имаме добро побратимяване. Мисля, че ще имаме ползотворна съвместна работа. За доброто сътрудничество ще помогне и франкофонския фестивал, който се провежда за четвърта поредна година. На него ще вземат участие румънски артисти, танцьори. Фестивалът ще започне през първата седмица на юни месец. С него ще открием новия летен сезон. Имахме много ползотворни срещи на ниво бизнес, туризъм. Интерес към България има. Мисля, че е едно добро попадение”, добави Рейзи. По думите му, румънската делегация се очаква да посети черноморския град на празника на Созопол – 17 юли.

„Ще обсъждаме бъдещето ни сътрудничество в различни дейности”, каза още кметът, цитиран от агенция „Фокус“.

Прочетете още: 

Проф. Николай Овчаров: Планираме да създадем музей на суеверията

инфо: http://inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.