НАСА се готви за среща с извънземни

извънНАСА подготвя обществеността за историческа среща с извънземни. Организацията е предприела решителни мерки, за да не бъде изненадано човечеството при евентуално нашествие на извънземни на Земята.

Преди няколко дни, НАСА събра учени, историци, философи и теолози от цял ​​свят на двудневен симпозиум, наречен „Подготовка за откритие“. Единствената задача на тази среща е да се изработи стратегия за подготовка на обществото за среща с извънземен живот, независимо от това дали става дума за някакви микроорганизми или за интелигентни същества, пишат от mkd-news.com.


Симпозиумът протече при закрити врати, но се говори, че на него участие са взели едни от най-големите световни умове в света на науката. Целта на срещата е била също така да се обсъдят стратегиите за подготовка на население при среща с извънземни. Не е ясно дали от космическия център са осъществили контакт с извънземна цивилизация, която смятат да представят пред човечеството или се готвят да оповестят историческо откритие, но вече бяха направени намеци в тази посока.

„Идеята е обществеността да се запознае с възможните последици” — обяснява астрономът и бивш шеф на историците на НАСА Стивън Дик. Той е и един от организаторите на срещата.

„Вероятно ще открием някакъв вид микроорганизъм, а след това и интелигентна форма на живот” — казва Дик и добавя, че има големи шансове това да се случи в скоро бъдеще. С помощта на снимките, заснети от космическия телескоп Хъбъл, учените са открили 10 000 галактики, а благодарение на космически кораб „Кеплер“ са били идентифицирани над 1400 планети, подобни на Земята.

Вероятността да не сме сами във Вселената е огромна, а далечните разстояния, преодолени от земни космически установки, могат да провокират високо интелигентен извънземен разум и да го убедят, че човечеството ни е развито до ниво, на което би могло да се осъществи контакт с него. И по тази причина земляните трябва да са готови за среща с извънземен живот, твърдят от НАСА.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

НАСА ПОТВЪРДИ „НЕВЪЗМОЖНА“ ТЕХНОЛОГИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.