Енергията на Седона привлича НЛО

седона

Седона, Аризона… Тук туристите могат да релаксират в спа центровете на местните хотели, да разгледат историческите забележителности в района, да си направят снимки на фона на красивия планински пейзаж и… без да искат, заснемайки гледката, да хванат някое от НЛО-тата, прелитащи над планините.

Странните тела с причудлива форма, забелязани и документирани в този град, са толкова много, че дори заклетите скептици няма как да не се усъмнят. Небето в местността е необикновено. Всеки, посетил областта, може да потвърди това. Този, който разгледа внимателно снимките си оттам, дори може да го докаже.

Докато пие сутрешното си кафе в местно кафене през 2005 г., Ричард Джордано заснема няколко пъти малката скала и красивите планини отсреща. „Направих няколко панорамни снимки на мястото, без дори да забележа, че съм хванал в самия горен край на изображението тъмен обект. Ако се увеличи мащабът на снимката, дори може да се забележат освен него и три подобни черни обекта в далечината, между планините вляво”, разказва той.

Ричард така и не разбира какво е това. Няколко пъти хора случайно запечатват на фотоапарата си странни обекти, подобни на неговия. Три години по-късно друг посетител на американския град разказва под публикацията на снимката си в популярен сайт:

„Бях на гости в Седона. Докато се возехме към място, известно като Кръстопътя на червените скали, започнах да правя снимки през прозореца на колата. Настройката на фотоапарата ми беше такава, че можех да хвана обектите в движение, без да се размазват. На следващия ден забелязах на една от снимките странна фигура, подобна на диамант и нещо като сянка на правоъгълник вляво от нея. Изпратих я на петима мои приятели, един от които е астроном – никой не знаеше какво е…”.

Младежът вярва, че е заснел НЛО. Дано само очакванията му не са напразни, както се случи с надеждите на десетките ентусиазирани, че са видели кораб на извънземни над небето на Аризона през май тази година. Оказа се, че мистериозната летяща чиния е метеорологичен балон на НАСА.

Много местни жители и туристи в Седона трудно приемат, че видяното може да е нещо естествено и обяснимо, защото голяма част от тях чувстват, че ако е възможно някъде да се случи паранормалното, то трябва да е точно там. Магията на мястото е безспорна. Приближавайки се към Седона, всеки шофиращ за първи път към областта се смайва при появата на величествените червени скали в края на пътя. Огромните природни формирования изглеждат неземно. Сякаш са изникнали от нищото или пък все едно някой ги е взел от декора на фантастичен филм и ги е поставил там. Зашеметяващата гледка внушава чувството за нещо свръхестествено и мистично.

Местоположението на червените скали между обширното пространство на пустинята и вечнозелените борови гори на планините ги представя така, сякаш са разположени между два свята. Мистиците тълкуват това разположение като метафора.

Градът Седона, разположен в подножието на тези скали, е разглеждан именно като портал между два свята – този на нашата реалност и другия на извънземната, която не познаваме. Вярва се, че това е място на космически кръстопът, където физичните закони се видоизменят и същевременно духовните измерения променят формата си, така че световете на тленното и вечното се доближават един до друг. Съзнанието се издига на високи, непознати честоти, където може да общува.

Научните изследователи правят опити да обяснят този свят на чудесата. Те твърдят, че чувството за магия тук произлиза от геоложки, електромагнитни или други фактори.  Червеният пясъчник е богат на кварц и желязо. Силните качества на кварца са отдавна познати на електрониката. Желязото се съдържа в човешкото тяло и може да увеличава определени енергийни свойства.

По-малко хора обаче се интересуват от научното обяснение на природния феномен в Седона. За повечето има значение уникалното чувство, докато са там. Хиляди вярват, че ако някъде е възможно да бъде установен контакт с измеренията на друга реалност или със същества, които обитават такава, то това е именно там.

12-хилядният американски град е посещаван от над 4 млн. туристи годишно. Тук живее и един от „най-успешните” изследователи на неидентифицирани летящи обекти – Том Донго. Той притежава най-голямата частна колекция от снимки на НЛО в света.

Организирани групи постоянно тръгват за града в търсене на извънземните. Всеки ден стотици туристи са в очакване на невероятното. Много от тях се надяват да изпитат свръхестествени изживявания, които включват и контакта със същества от други планети.

Голям брой посетители твърдят, че по време на пребиваването си са почувствали тялото си в необикновено състояние, сякаш преминават в друго време и място. Други плащат 20 долара за групово нощно наблюдение на небето в очакване на извънземните и си тръгват разочаровани. Снимките на въздушни феномени над Седона обаче продължават да се появяват. Повечето от заснетите светлини са подвижни ярки кълба или орбити, които очевидно са триизмерни. Вижда се, че по време на движението им в небето те приемат специфични контури, подобни на размахването на запалената цигара в тъмна стая.

Morkadis

Някои гледат на тези снимки като на резултат от електрически излъчвания на скалите, играещи ролята на катодни пръчки. Повечето мнения обаче установяват, че това не са  фотографии на ефекти от естествено електричество. Тези обекти, изглежда, се движат по някакъв интелигентен начин.

Разум ли е това? Любопитно е да разберем дали човешкото съзнание е афектирано от силната природна енергия, която се появява в Седона. Дали, отивайки там, посетителите не си правят трик на подсъзнателно ниво? Все пак светът е илюзия, формирана от вярата и очакванията на наблюдателя.

Прочетете още: 

Мексиканското правителство публикува доказателства за древни контакти на маите с извънземни

инфо: http://www.obekti.bg/

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.