НАСА ще трансформира астероид в космически кораб

5

Американската космическа агенция е определила 13 проекта, свързани с преобразуването на съществуващата научна архитектура чрез развитие на новаторски технологии, става ясно от съобщение на сайта на НАСА.

Сред избраните проекти е концепцията за преобразуване на астероид в космически кораб. Смята се, че преобразуването ще се осъществява с робот, който ще задейства ресурсите на самия астероид.

В списъка с подкрепяните проекти влиза и концепция по препрограмиране на микроорганизми за тяхното използване на Марс, разработката на специални двумерни космически апарати, които да могат да очистват пространството около Земята от космическия боклук, и т.н.

Авторите на инициативите на първия етап са получили по 100 000 долара.

В случай, че изследванията по практическа реализация на проектите бъдат признати за успешни, на втория етап участниците в програмите ще получат по още 500 000 долара.

инфо: actualno.com

Вижте още: 

СРЕЩА НА ВИСОКИ ИЗВЪНЗЕМНИ И АСТРОНАВТИ Е НАБЛЮДАВАЛ БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА НАСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.