На 1 януари 2018 година на Земята ще живеят 7,444 милиарда души

хора

Числеността на населението на планетата ще достигне 7 444 443 881 души на 1 януари 2018 година, прогнозират американски специалисти от Бюрото за преброяване на населението, информира БТА.

Отбелязва се, че в сравнение с 1 януари 2016 година, населението на Земята се е увеличило със 78,5 милиона души. Регистриран е прираст от 1,07%.

Очаква се през януари догодина всяка секунда да се появяват на бял свят по 4,3 бебета и да умират по 1,8 души.

Според разчети на Бюрото през 2050 година населението на Земята ще достигне 9 милиарда. За сравнение, в началото на ХI век нашата планета е била обитавана от 310 милиона души през 1900 г. – от 1,6 милиарда, а границата на 6-те милиарда беше достигната през 1999 година.

През 2011 година на Земята са живели 7 милиарда души.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Конспирация: Опитват се да намалят населението на Земята с глад и пандемии

Населението на Земята през времето: цялата история за 6 минути

Най-замърсените места в света

Как човекът въздейства върху климатичните феномени?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.