Остров Илхам де Кеимада Гранде – едно от най-опасните места в света

остров 1Остров край Сао Пауло се кичи с титлата най-опасното място в света. В сравнение с него Бермудския триъгълник ще ви се стори направо безобиден. И определено има защо.

Остров Илхам де Кеимада Гранде е само на 32 км от бреговете на Сао Пауло в Бразилия, но е забранена зона — толкова опасен, че бразилското правителство напълно забрани да се посещава. Причината за това е, че този остров е дом за над 4000 от най-опасните змии на света, които ловуват дори и птици в полет, а отровата им е толкова силна, че  буквално може да „изпържи“ човешкото месо.


Илхам де Кеимада Гранде, освен най-опасното място в света, е и дом на златната змия. Островът обаче могат да посещават само неколцина учени, и то със специално разрешение от правителството, за да изучават змиите.

Също така, от време на време той е посещавам от специално обучени членове на бразилската армия, които поддържат фара, построен още през 1909 година.

Смята се, че на острова тайно се промъкват и бракониери, които ловуват змии за черния пазар. Повечето от тях се продават за 30 000 долара парчето. Но малцина са смелчаците, дръзнали да посетят това място.

Вижте още: 

ПОДВОДНИЯТ ВОДОПАД НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ

инфо: http://www.blitz.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.