Откриха живот на повърхността на Международната космическа станция

1Експериментът „Тест“ за вземане на проби от повърхността на Международната космическа станция (МКС) даде уникални резултати – учените са открили следи от морски планктон, каза ръководителят на полета на руския сегмент на станцията Владимир Соловьов, цитиран от „Гласът на Русия“.

Потвърдено е, че някои организми са способни с години да живеят и да се развиват на външната повърхност на МКС в условията на космически полет.


Не е ясно засега как микроскопичните частици, нехарактерни за „Байконур“, са могли да се окажат на външната повърхност на МКС. Предполага се, че съществуват вертикални въздушни потоци, обгръщащи станцията.

инфо: http://novinar.bg/

Вижте още: 

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МИСТЕРИИ В КОСМОСА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.