Според учените Вселената вече се руши

вселенаАпокалипсисът може да дойде всеки момент, защото унищожението на Вселената вече е в ход, твърдят учени

Крехкият ни свят е на предела на своето съществуване. Силите на разрушението действат във Вселената и всеки миг всичко, в това число и хората, е възможно да се свие в невероятно малко по размери, плътно кълбо, твърдят датски учени. Изчисленията показват, че някъде в Космоса това се случва и разрушението на част от Вселената може би вече е в ход, оповести резултата от своята работа изследователски екип на University of Southern Denmark. Разглежданата хипотеза не е нова, но физиците твърдят, че са доказали нейната истинност, с помощта на математиката.

Съвсем спонтанно във Вселената се заражда процес, при който всяка частица става невъобразимо тежка. Всички познати материални тела – малката песъчинка, звездите, планетите, включително и галактиките, придобиват трилиони пъти по-голяма маса, отколкото имат в момента. Това предизвиква колосално нарастване на силата на привличане,  вследствие на което, Вселената, като понятие, престава да съществува. На нейно място остава една супер гореща и тежка топка материя.

Според британския физик Питър Хигс това е закономерен „фазов преход“, който вече се е случвал, само че в обратна посока, при създаване на Вселената. Пример за подобно явление е, когато водата завира и преминава в друга фаза – превръща се в пара.

Невидимото „поле на Хигс“, също има две фази, като едната е трилиони пъти по-плътна от другата. показват изчисленията на датските учени. Тази плътна фаза може да се появи спонтанно всеки миг, на всяко място във Вселената, както мехурчета пара във вряща вода. Необходими са няколко такива плътни ядра и унищожението на Вселената ще стане факт.

Апокалиптичият края на Вселената е само една от многобройните версии. Всичко се основава на досега познатото, което утре може да бъде променено. Дори най-убедителните хипотези имат свойството, да не се сбъдват.

инфо: http://www.chudesa.net

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. az 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.