От целия свят, само 7 жени имат право да носят бяло пред папата

Малко хора знаят, но по време на среща с папата се изисква от жените да носят черна роба с дълги ръкави, а главата трябва да е покрита. Тази древна традиция датира от времето, когато монархията била основният режим на управление в целия свят.

Правото да носят бял костюм в присъствието на папата е запазено само за католическите кралици и принцеси.

И тъй като това е много рядко явление, в наши дни само седем жени от цял свят имат тази привилегия.

5

Това са: Принцесата на Монако Шарлен, Принцеса София и Принцеса Летисия на Испания , Принцеса Матилда  и Принцеса Паола на Белгия, Великата Княгиня Мария Тереса на Люксембург и Принцеса Марина на Неапол.

6

Отчасти това е старомодно, както повечето други католически църковни правила. Надяваме се, че някой ден това ще се промени и църквата няма да маркира жените.

инфо: zajenata.bg

Вижте още:

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.