Пет начина да развием увереност в себе си

увереност

Здравословната увереност в себе си е нагласа, към която всички се стремим. Много от нас полагат неистови усилия да я придобият, докато при други изглежда като втора природа. Какви са техните тайни? Нека видим…

1. Мислете за увереността като мускул, който се тренира

Замислете се за хората, които познавате. С какво се отличават най-уверените? Те едва ли са специалисти по всичко. И едва ли винаги са имали самочувствие. Увереността изисква да се посветиш на нещо със страст и отдаденост, за да станеш наистина добър. Замислете се за нещата, които обичате да правите. По всяка вероятност това са неща, в които сте добри. Отделяйте повече време за тях. Упражнявайте се – ставайте все по-добри. Тренирайте мускула на увереността.

2. Каквото и да правите, опростете го

Много хора, които не са достатъчно уверени, правят нещата по-трудни, отколкото е нужно – и така лесно се провалят. Като се стремите да правите всичко по възможно най-простия начин, по-лесно изграждате вяра в себе си. Простотата е много по-близо до съвършенството.

3. Грижете се за тялото си

Изглежда очевидно – затова е изненадващо колко много хора пренебрегват грижите за здравето си. Когато се тъпчеш с хамбургери и чипсове, не можеш да се чувстваш добре отвътре. Увереността да знаеш, че даваш на тялото си качествена храна – плодове, зеленчуци, цели зърнени храни – не може да се замени с нищо друго. Същото важи и за движението – заседналият живот е перфектната рецепта за лошо самочувствие. Не търсете спортни постижения, а движение, което ви доставя истинско удоволствие.

4. Положете 10 000 часа труд

Спомнете си точка 1. Избрали сте нещото, което обичате – това, в което сте най-добри. Практикувайте всеки ден. Има много начини да измерите напредъка си и да сте сигурни, че сте положили достатъчно усилия, но най-лесният е да отчитате времето. Ако сте положили 10 000 часа труд, може да се обзаложим, че ще сте майстор в това, което правите.

5. Позволете си да грешите

Много хора не са уверени, защото искат да са съвършени. Те се стремят никога да не допуснат грешка и в крайна сметка стават ужасно несигурни. Парадоксално, но за уверените хора грешките са най-естественото нещо на света. Когато си позволиш да допускаш повече грешки, в един момент си казваш „Голяма работа, какво от това!“ и започваш да се чувстваш комфортно да опитваш нови и нови начини, да подхождаш творчески. Колкото повече грешки правите, толкова повече увереност градите.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Как да се справим с неувереността в себе си?

Ревността – показател за любов или липса на увереност

Facebook профилът – рецепта за самоувереност

13 начина да откриете правилния път в живота си

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.