Препоръките на фън шуй за пространството под леглото

Според Фън Шуй всяка вещ в къщата трябва да се намира на определено място. В противен случай енергията в дома ще бъде нарушена, което ще се отрази негативно на членовете на семейството. Има няколко неща, които не бива да се съхраняват под леглото, ако не искате да се сблъскате с проблеми и да се чувствате неразположени.

Какво представлява Фън Шуй?
Това е даоистка теория за организацията на пространството. Основната идея е, че всяко нещо има своя собствена енергия – положителна или отрицателна. Следователно всяко нещо, което се намира в къщата, може да повлияе на енергийните потоци и състоянието на хората, които живеят в нея.

Има общи правила за правилното обзавеждане на жилищата. Фън Шуй дава препоръки, свързани с това къде да съхранявате определени предмети, къде да поставите леглото и къде трябва да бъде вратата.

Според последователите на учението правилната организация на пространството ще подобри благосъстоянието, ще заздрави отношенията между членовете на семейството и също така ще привлече средства.

Правилата на Фън Шуй се прилагат не само за това къде да поставите мебелите или дрехите, но и за това, което не трябва да правите.

Защо да почистите пространството под леглото?
Леглото е място, където хората прекарват около една трета от живота си. Следователно енергийната връзка с него е много силна за всеки човек. По време на сън сте по-уязвими, следователно трябва да се предпазите.

Според Фън Шуй първото нещо, което трябва да направите, е да подредите пространството под леглото. Ако това не бъде направено, човек ще се сблъска с много заболявания (физически и емоционални). Вратата за негативизма ще бъде отворена.

Всяко едно нещо под вашето легло влияе на енергийнята в стаята. А това от своя страна оказва влияние върху жителите на къщата. Влиянието се проявява не само в промените в здравословното състояние, но и в личния живот и финансовото състояние.

Дори ако имате малък апартамент и сте принудени да съхранявате вещи под леглото, бъдете внимателни. Каквито и предмети да има, те трябва да са чисти и не трябва да пречат на съня. На първо място, говорим за енергийната чистота на вещите.

И още нещо – ако искате да намалите отрицателното въздействие, не забравяйте да избършете пода под леглото, когато почиствате. Използвайте градински чай или тамян.

Какво не трябва да съхранявате под леглото?
Всичко, което е свързано с лоши спомени. Няма значение за какво става въпрос, но такива обекти носят отрицателна енергия. Отървете се от тях веднага.

Неща, подарени от бивши партньори. Ако ги пазите, няма да можете да се разделите с миналото. Винаги ще се връщате назад и тези дребни неща нямат място под вашето легло.

Повредени, скъсани дрехи или обувки. Съхранявайте ги на друго място. Тези елементи крадат от положителната енергия.

“Мъртви” растения. Тук не става въпрос само за изсъхнало цвете, но и за всякакви икебани и други неща. Те са източник на мъртва енергия, в замяна ще получите само влошаване на благосъстоянието и главоболие.

Morkadis

Счупени вещи. Тъй като обектът вече не изпълнява основната си функция, той акумулира „счупена“ енергия. И тя ще ви повлияе. Не дръжте под леглото онова, което може да внесе хаос в живота и да изплаши късмета. Може би просто не сте забелязали счупената играчка или нещо друго, което е попаднало под леглото. Такива неща трябва да бъдат изхвърлени.

Стари уреди. Ако имате джаджи, които вече не използвате, не ги съхранявайте под леглото. Дори ако решите, че в един момент може да са ви полезни, по-добре е да го поставите на друго място.

Ако искате да запазите положителната енергия у дома, погледнете под леглото си. Не забравяйте, че леглото е място за почивка, както и за релакс. Според Фън Шуй, мястото за спане трябва да бъде чисто. Не бива да има предмети, които биха могли да акумулират отрицателна енергия. Така че проверете своето легло веднага!

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Фън шуй специалисти: Ето как да привлечете любов и богатство

За да привлечете любовта в живота си направете тези ПЕТ стъпки според Фън Шуй

Eто как да привлечем щастието в дома си с фън шуй

Фън Шуй съвети за умножение на парите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.