Проклятието Царичина преследва военни до днес

царичина

Проклятието Царичина преследва военни и до днес.

„Половината от офицерите и военните, участвали в загадъчните разкопки, превъртяха или се разболяха“, заявиха пред „168 часа“ техни колеги.

Един от тях в момента работи в малка фирма близо до София. Той не желае да говори за участието си в операция „Слава“. Негова колежка обясни, че много тежко е изживял всичко.

„Не знаете какво е преживял, не го търсете повече“, бе категорична тя.

Приятел на въпросния офицер твърди, че той свързвал участието си в тайнствените разкопки с операцията на гърлото си.

„Повечето участници след това напуснаха армията и като че ли не бяха в ред с главата. Дали това е случайно, или не, не мога да ви кажа“, твърди бивш техен колега.

На друг участник в разкопките жена му получила психическо отклонение.

Години след Царичина инцидентите продължават.

„Трагедията е, че млади момчета са заболели. Млад лейтенант е починал, някои се разболяха. Разбира се, това може и да е случайно, под въпрос е и дали не са пратени вече болни хора в Царичина“, коментира пред „168 часа“ генерал-майор Стефан Димитров.

„За Радню Минчев и Делчо Наплатанов тогава разбрах и аз. Не знам дали има връзка със случая, или е просто съвпадение“, разказа и генерал-майор Стоимен Стоименов.

Бащата на екстрасенса Ели Логинова, която води военните из тунелите на Царичина, едва оцелява след катастрофа през 2006 г. Мъжът й умира скоро след разкопките.

„Някои починаха, други катастрофираха, някои получиха сърдечни удари,  един се загуби в планината“,
разказва жена от село Царичина, която работи в непосредствена близост до дупката.

Райна Тодоринова, която също живее в селото, разказва, че заради инцидентите нея я било страх да се приближи до дупката, когато я затваряли.

„Точно тогава една журналистка се приближи до изкопа, прилоша й и припадна, затова аз изобщо не посмях да припаря дотам“, разказва Тодоринова.

Morkadis

От самото начало на разкопките започва серия от инциденти с лицата, ангажирани в тях. Освен тежкото заболяване на генерал Радню Минчев само два месеца след старта на операцията, на 8 февруари 1991 г., била дадена първата жертва. Дъщерята на шефа на техническия отдел Марина Наплатанова, която също участва като екстрасенс, е намерена мъртва, а обяснението на полицията било, че е скочила от 10-ия етаж на блока, в който живеела, и че ставало дума за самоубийство.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.