Пророчествата на Леонардо да Винчи

леонардо

Леонардо да Винчи е сред най-великите личности на италианския Ренесанс, а и в световната история. Той е признат за гений, чийто удивителни творби и знания може би никога няма да бъдат осъзнати напълно. Леонардо да Винчи твори като художник, изследовател, мислител, математик и др. Творчеството му и до ден днешен се проучва.

Докато шедьоврите на изобразителното изкуство, които остава, и до днес удивляват всеки, който ги види, то научните му открития и записките в бележниците му остават непубликувани и неизползвани години наред. Едва в наши дни започна да се обръща осезаемо внимание на неговите пророчества.

Те предвещават събития за векове напред. Много от предсказанията на този невероятен човек, надраснал времето си, са се сбъднали. Още повече ни очакват в близкото бъдеще. А това е доста плашещо, имайки предвид какво се казва в тях.

Леонардо да Винчи остава на поколенията един все още загадъчен набор от пророчествата. Те са обединени под наименованието „прогноза“ и представляват нещо като литературен пъзел. Едно от характерните неща в него е обвиването в загадка на съвсем обикновени неща.

В наборът от пророчества има много текстове, свързани с ясна прогноза за бъдещето. Те обаче са твърде неясни, поради което подлежат на различни тълкувания. Всяко едно от тях е твърде мрачно и песимистично, дори когато става въпрос за някое техническо откритие.

Така например още преди столетия Леонардо да Винчи предвещава появата на мобилната комуникация с думите:

– Хората ще могат да разговарят помежду си от най-далечните страни.

По същия начин говори и за интернет. Освен появата на високо технологичните комуникации, художникът предвещава и застигащото ни в момента глобално затопляне:

– Морската вода ще се издига до най-високите планински върхове, до небесата и пак ще пада върху домовете на хората.

Едно от пророчествата за близкото бъдеще пък гласи следното:

– Много от тези хора ще се крият, заедно с техните деца. Там, в дълбините, там в пещерите, ще живеят със своите семейства в продължение на много месеци, без никаква изкуствена или естествена светлина…

Според анализаторите тук се говори за мощен ядрен апокалипсис, който ще застигне Земята.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ПРОРОЧЕСТВА ОТ ЛИТЕРАТУРАТА, КОИТО СЕ СБЪДНАХА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.