Пророчество на Ванга се изпълни: Свещената вода бликна в Плиска

плиска

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров съобщи, че при разкопки на свещения кладенец в Плиска е открита древна базилика, както му е предсказала Баба Ванга преди години.

От мястото е потекла вода, която според пророчеството на петричката предсказателка показва, че България тръгва към възход.

България ке се оправи, когато от Свещения кладенец на Плиска бликне вода, били думите на Ванга пред Божидар Димитров, когато я посетил в Петрич.

Вече са иззети мерки за изпомпване на водата, а обектът ще се проучва още седмица, преди да започне процедурата по реставрацията му.

Не знаем какво има вътре. Понякога църковните служители са хвърляли ценностите на храма, за да ги спасят от нападатели – казва професор Димитров пред Нова телевизия.

Директорът на НИМ предполага и че водата от базиликата е лековита, понеже в Средновековието църкви и манастири се строели само до извори, известни с вълшебната си сила.

Базиликата е построена от средновековните българи и заедно с манастира в близост е била център на духовността. В нея са се писали богослужебни книги и са се извършвали първите покръствания по българските земи.

Християнският храм е функционирал до XIX век, когато османските нашественици бутат и затрупват голяма част от сградата.

Откритите останки са заснети с дрон, а от музея започнаха кампания по събиране на средства за възстановяване на сградата. За пълната реставрация ще са необходими 8 милиона лева.

Досега правителството е отпуснало 500 хиляди лева, а наскоро изпълнителният директор на КРИБ Евгени Иванов е заявил, че най-мощната организация на индустриалците в България ще подкрепи финансово реставрацията на българския Партенон. Подобни намерения има и Камарата на строителите.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

САМОДИВИ ВСЯВАТ УЖАС В ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН, ВАНГА ПРЕДУПРЕДИЛА ЗА ТЯХ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.