Професор смята, че е открил местоположението на легендарния замък на крал Артур Камелот

камелот

Пенсиониран професор от Великобритания твърди, че може би е локализирал точното местоположение на замъка на крал Артур, от който той е управлявал преди около 1400 години.

Според експерта по Артурова литература Питър Фийлд, Камелот се е намирал на мястото на древен Римски форт наречен Камулодунум в Слак, западен Йоркшир във Великобритания.

Този форт би бил идеално място за целта през 500 година, когато крал Артур е трябвало да защитава Британия от нашественици.

Предишните хипотези твърдяха, че Камелот може да се е намирал на места като Керлеон в Южен Уелс или Кадбъри в Англия. Но до момента нито една от хипотезите не е събрала достатъчно археологически доказателства за да свърже реална физическа локация със замъка от легендите.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.