Проф. Лъчезар Филипов: САЩ и Русия се споразумяха с извънземните

извънземни
Навремето НЛО е кацнало пред входа на санаториума на военните и пред резиденцията на Живков в Банкя

Синът на социалистическото ексвеличие Гриша Филипов – проф. Лъчезар Филипов, се самоопределя като редови професор в института по космонавтика към БАН. Иначе астрофизикът е учен № 1 на България в бъдещите ни отношения с иноземците.

Той се мъчи да разбере що е то извънземен разум и има ли той почва и у нас. А ето и шокиращите му разкрития след проведената в София международна среща на учени във връзка с НЛО и извънземните.


– Проф. Филипов, наскоро проведохте нещо като симпозиум, нещо като конференция или конгрес с видни уфолози от цял свят…
– Не е нищо от това, което изброявате. Идеята ни беше просто да информираме обществеността и научните среди в академията какво се прави във връзка с темата „извънземен разум” в Европа. Но аз не съм уфолог. Не обичам терминологията уфолог, дразни ми ухото. Профанизира проблема. Понятието е много по-обемно. Ако трябва да направим паралел, профаните ги наричат НЛО, а аз ги наричам неидентифицирани аерокосмически обекти летящи. Моите търсения са в областта не на уфологията, а на проявите и фактите за извънземен разум на нашата планета. И понеже каноническата наука няма как да бяга встрани, в последните години това вече стана реалност. Дори инакомислещите от падрета от Ватикана възприеха идеята.

– В крайна сметка какво се реши на тази сбирка?
– Бих започнал от края на „сбирката”. Ние разбрахме, че сме на светлинни години от това, което се прави в Европа по отношение изследването на извънземния разум във всичките му проявления. Поканих четири мои колеги, светилата в това научно направление. Дойдоха Роберто Пиноти, който е научен секретар на тяхната организация. Може да звучи невероятно, но тя е създадена още от Мусолини през 1936 г., когато над Венеция се появява летящо тяло с две съпровождащи го чинии. Тогава Мусолини наредил да се почнат изследвания. Италианците си мислели, че това е германска техника, после – че е руска, накрая се оказва, че не е нито руска, нито германска. Но нещата тръгват оттам.

Другият поканен беше колегата от Ирландия, директорът на Клинтъновската обсерватория, най-голямата в Европа, която от 15-20 години се занимава с осъществяването на контакт с извънземни. Но едно доуточнение – те използват контакти с извънземните на така нареченото ментално равнище, т.е. опитват се на базата на мисълта да се свържат с тях. Това не е нов подход, защото руснаците и американците са го правили и го правят, т.е. оказва се, че в областта на радиодиапазона има контакти на руснаци и американци с извънземни. На ментално ниво. Да, за класическата наука това са глупости. За разлика от тях

военните при всеки инцидент с НЛО светкавично прибират останките и телата в тях

Така беше в Розуел, така е и след това.

– Значи още от 1947 г., т.е. от прецедента „Розуел”, ние имаме автентична информация, че над планетата ни кръжат неземни обекти?
– Не, не оттогава. Казах ви, че Мусолини е пионерът на създаването на специална група за изследване на това, което днес наричаме НЛО.

– Добре, кои са фактите към днешна дата за съществуването на извънземен разум, който на всичко отгоре ни посещава, а според някои – и ни контролира?
– Ще започна с това, което вече е известно. Става въпрос за така наречените зони Б-51 в Невада, САЩ, и аналога му Капустин Яр в Подмосковието. Тава са зони, откъдето години наред излитат и кацат НЛО, така да ги наречем. Там излитат и кацат разни летателни апарати. На запитването от Международната астронавтическа федерация се отговаря, че това са полигони за изпитване на различни видове разузнавателни самолети. Да, ама не е така! Преди време на наша конференция в Сан Марино правнучката на Айзенхауер каза, че дядо й й е признал за договореността на американците с извънземните през 1957 г.

– Става въпрос за договореност с истински извънземни, а не някакви техни биороботи, да речем?
– Да, става дума за договореност между истински представители на извънземни цивилизации. Въпросът е бил да им се осигури свобода на действие на планетата ни срещу… нещо, като технологии и т.н. Любопитното е, че според нея е имало представители и на други извънземни цивилизации,

но не с всички са се споразумели

Днес във Франция действа една от най-големите лаборатории за изследване на проявите на извънземен разум. Те събират емпиричен материал, горе-долу 15-20 хиляди аномални случая на годината, и от тях отсейват и правят извода, че поне над 20 процента не могат да бъдат прояви на природни явления, каквито и да са те.

– Какво е положението в България, която според някои автори е едва ли не люлката на цивилизацията?
– Честно казано, аз не разполагам с артефакти в подкрепа на твърденията си. Ако говорим обаче за Перперикон, за тракийските светилища, тук се разминаваме с проф. Николай Овчаров. Той ги тълкува по един начин, аз пък казвам, че ако преди пет-шест хиляди години това е било божие светилище, значи древните са имали основание да се катерят на оня връх и да правят някакви обожествявания. Значи трябва да са

видели нещо, което ги е потресло

Нещо ги е впечатлило до такава степен, че са се покатерили по пътеки, по които само планински козел е могъл да стигне, за да правят жертвоприношения по ония чукари. Не знам дали сте били там. То е един връх, катериш се като горски козел. И се качваш там, за да правиш жертвоприношения?! Извинявайте, но няма логика! Явно нещо е станало, нещо древните са видели, впечатлило ги е, за да се катерят и да правят светилище с жертвени приношения. Няма друга логика. Кои са тези, които толкова са ги впечатлили?

Morkadis

Ако се сещате за друга причина, освен някакъв вид проява, пришествие на извънземните, кажете ми!… Проф. Овчаров обаче предпочита да мистифицира явлението в исторически аспект, в което няма никаква логика от научна гледна точка. Както и да е.
Ако ви интересуват фактите за проява на извънземен разум в България, то аз затова се стремя да създам група, която да отсее сугестивните явления от графата научно недоказани феномени.

– Всъщност вие лично сблъсквали ли сте се с анормални явления, които като астрофизик не можете да си обясните? И изобщо кои са паранормалните явления в България, които мотат да влязат в графата ви като учен – „необясними”?
– Това, което лично съм наблюдавал, са т.нар. ходещи кълбовидни мълнии. Наблюдавал съм ги в Банкя, където е къщата на баща ми. Навремето е останало в тайна, че НЛО е кацнало пред входа на санаториума на военните. Но, вижте, има един друг феномен. НЛО е кацало и пред резиденцията на Живков в Банкя. Цел на групата, която е сформирам, е точно тази – да разсекретим архивите на Военното министерство. Не знам дали ще имаме успех. Там е такъв батак, че много неща могат да станат ясни, но…

– Предполагам, че не бихте били такъв апологет на извънземния разум, ако не разполагахте с факти за присъствието им в България?
– Вижте, ако говорим за факти, то като такъв може да се вземе дори случаят само преди месец-два с летящата чиния над кв. „Кремиковци”, която бавно се движеше от изток на запад.

– И това става месец-два от момента, в който говорим?
– Да, но…

– Но?
– Човекът, който беше видял НЛО-то, се отказа да бъде свидетел…

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. А.Кръстев 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.