Ритуали за безкраен късмет от Далечния изток

Голяма част от хората, живеещи в Далечния изток, са будисти. В техните вярвания има и специфични ритуали, с чието изпълнение привличат безкраен късмет в живота си.

Боядисайте входната врата в червено

Според китайските вярвания червеният цвят носи най-голям късмет. Входната врата а дома ви се смята за символ, който показва вашето щастие. Затова червена входна врата за китайските поверия е сигурен начин за привличане на късмет, а също така – любов и хармония.

Младо момче да завърти брачното ложе преди сватбата

Една от най-старите традиции в Сингапур е свързана с бракосъчетанието. Тя изисква младо момче да завърти леглото, в което ще легнат съпрузите след сватбата. Поверието казва, че по този начин на младото семейство ще се гарантира късмет в семейния живот.

За да се радват на наследници, по леглото се посипват символи на плодородието – зрели фурми, боб, портокали и други плодове. В навечерието преди венчавката косата на булката трябва да бъде сресана 4 пъти, за да бъде дълъг бракът.

Носете монети в портфейла си

В Япония се вярва, че ако носите повече монети от 5 йени в портфейла, винаги ще бъдете късметлии. Самият превод на думата пет йени от японски език се превежда като добър късмет или хубава съдба.

За късмет в Япония си купуват и специални кукли с празни, бели очи. Вярва се, че те са символ на безкрайния късмет и човек, който притежава поне една, с лекота ще постига целите си.

Направете се татуировка

В Индия от векове вярват, че татуировките по тялото могат да привличат късмета. Мъжете в страната се татуирали, за да покажат, че са преминали фазата на детството, а жените – за да подчертаят своята красота.

Вярва се, че татуировките имат силата да предпазват от злите сили. За такива са смятани символите на дракона, скорпиона и котката.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Morkadis

Мистериозния портрет, който носи късмет

Ритуал с дафинов лист за привличане на пари и късмет

Неподозираните признаци на заключен късмет

Изберете число от 1 до 9 и вижте късметчето си за деня

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.