Способен ли е човешкият мозък да влияе на материята?

Според последните резултати от изследванията, проведени от учените в Принстънския университет (САЩ), човек със силата на съзнанието си е в състояние да повлияе на материята. След много експерименти, включващи стотици хора, стана възможно да се потвърди тезата, че психическите сили са в състояние да се намесват в работата на електронните механизми, физическите обекти и дори да въздействат на метеорологичната ситуация в определена област.

В рамките на лабораторията стотици хора са участвали в експерименти, които безспорно доказват, че мозъкът пряко засяга материята и че съществува феномен, известен като психокинеза.

Не става дума за специфични експерименти с летящи предмети или извити лъжици, но резултатите все още са трудни за разбиране. “Ние вярваме, че открихме неопровержимо доказателство за реалността на това явление. Изглежда, че всички психокинетични способности са били тествани и затова ние мислим, че говорим за качествата, присъщи на всички хора”, казва д-р Робърт Кан, ръководител на лаборатория за аномални изследвания в Принстън, в интервю за британския Daily Telegraph.

Работата на тази група изследователи – всички те са учени с блестяща репутация – започнала преди дванадесет години. По това време се използвали инструменти, които са в състояние да произвеждат редици числа, изразени с нули и единици. Необходимо било участниците в експериментите да влияят върху цялата система от случайности с тяхната мисъл, така че конкретното число да се пада по-често от други. Още от самото начало можело да се забележи, че има някакво влияние на човешките желания върху тази числена система и че това влияние било статистически значимо и изобщо не отговаряло на дефиницията за произволна численост. Оттогава са извършени всички възможни тестове и единственото обяснение, което може да се даде на този феномен сега е, че мозъкът може да влияе на физическите тела.

Групата изследователи също използвала махала, защитени от пряко физическо въздействие чрез прозрачни пластмасови капачки за експерименти, при които участниците променят периода на люлеене, т.е. влияят на амплитудата.

Компютърът управлявал механичните системи, които придават тласък на махалото. Общо четиридесет и двама души участвали в 1543 експеримента. Петима от изследваните постигат най-значими резултати и демонстрират, че могат да променят люлеенето на махалото според своите желания, докато други имали по-скромни резултати и можели да въздействат по този начин само от време на време.

По същия начин експерименти били проведени с хора, които са на значително разстояние от махалото. И странно, но се оказало, че те са постигнали много по-добри резултати от очакваното. Едно от най-интересните наблюдения, направени от учените експериментатори било, че мъжете имали положителни резултати по-често отколкото жените, а причините за това все още не са ясни.

Освен това било отбелязано, че резултатите от опитите са категорично подобрени, ако експериментите се провеждат по двойки и освен това, става дума за двойки, съставени от хора, които вече имат лични връзки помежду си – приятелство или любов. В тези случаи резултатите били четири пъти по-добри, отколкото при експериментите с единични тестови субекти. Някои учени изразиха недоверие, като изтъкнаха, че тези резултати имат много малко значение от гледна точка на статистиката. Д-р Кан обаче защитава надеждността на тези експерименти. “Искаме да заявим, че сме получили най-пълни данни чрез експерименти, проведени със систематичност, невиждана досега”, казва той.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Mandragora.bg

Как да активираме пророческите си заложби

Невероятният случай на Нина Кулагина

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Съвпаденията – знак от съдбата или чиста случайност?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.