Тайните на великите куртизанки – вижте как превръщали мъжете в роби

9

Чрез изкуството на любовта, жените често добиват това, за което мечтаят, защото любовта е сила за слабите и слабост за силните.

Именно куртизанките за много мъже, управлявали света в миналото, са били не само любовници, но също така и съветници, в чието мнение те са се вслушвали. Куртизанките не са били проститутки, както мнозина смятат. Те са жрици на любовта, мъдри и внимателни с мъжете.

Клеопатра

Мъдра, образована, красива, с нежен и пленяващ глас, Клеопатра е била велика куртизанка, през целия си живот бореща се за властта. Като любовница на Цезар Клеопатра била винаги чаровна, остроумна, елегантна, двамата водели мъдри разговори за науката, литературата, политиката. И без усилие „прониквала“ в ума на великия диктатор. По същата схема и Марк Антоний се превръщал в чувствен роб, когато бил близо до своята куртизанка, задоволяваща мъжките му инстинкти.

Маркиза дьо Помпадур

От всичките му метреси само Маркиза дьо Помпадур можела да развесели френския крал Луи XV. Тя успявала всеки път да бъде привлекателна по различни начини и всеки път, когато е с него, да го забавлява по различен начин. Маркиза дьо Помпадур успявала отново и отново да съблазнява краля. Тя се явявала пред него всеки път с различна визия, която постигала със сложен грим и костюми.

Жозефина

Когато император Наполеон се запознал с Жозефина, тя била на 30 години. Тялото й, нежната й кожа, начинът и на движение не можел да остане незабелязан от императора. Когато двамата се срещали, Наполеон зарязвал всичко, дори и управлението на империята. А когато тя си тръгвала, започвал да й пише писмо след писмо.

инфо: dailyknowledge.eu

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.