Това е „Онзи град“, чието име дори местните не смеят да произнасят

Ако някога решите да посетите този приказен град в южната част на Италия, не трябва да казвате името му, защото италианците вярват, че това носи нещастие.

Вместо да казват името му, те казват „chillu paese“, което на местен диалект означава „този град“.

В града, който носи нещастие, те твърдят, че проклятието е старо, колкото основите му, но според легендата то е „спало“ до 20 век, когато е събудено от адвокат и вещица.

Като в сценарий на филм адвокатът, който никога не е загубил нито едно дело, веднъж казал в съдебната зала:

„Ако лъжа, нека този полилей да падне върху нас.“

Полилеят паднал и донесъл на града лоша репутация. По това време започнали да се разпространяват слухове, че местните практикуват черна магия, ръководена от Ла Катре, възрастна жена, смятана за магьосница.

Антрополозите, които решиха да разкрият тайните на на града, не се справиха добре.

Скоро след пристигането си те попаднали в злополука, случили им се всякакви неприятности, а накрая се разболели лошо, а жителите на „онзи град“ за пореден път стигнали до заключението, че всичко е заради проклятието.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.